Keptų daržovių garnyras

Ingredientai:

Jauna cukinija (su minkšta odele) – 1 vnt.;

Saldieji pipirai (skirtingų spalvų) – 2-3 vnt.;

Mėlynieji svogūnai (neturint tiks ir balti) – 2 vnt.;

Česnakas – 3-5 skiltelės;

Taip pat galima naudoti pomidorus, baklažanus, pievagrybius ir kt..

Marinatui:

Alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai;

Balzamiko actas – 1 valgomasis šaukštas;

Sojos padažas – 2-3 valgomieji šaukštai;

Česnako milteliai – 1 arbatinis šaukštelis (arba 2 skiltelės šviežio);

Druska, malti juodieji pipirai, džiovintos prieskoninės žolelės (nebūtinai).

Gaminame. Keptos daržovės

Daržoves nuplauname, nusausiname, svogūnus nulupame. Cukiniją ir svogūnus pjaustome maždaug 1 centimetro storio griežinėliais. Saldžiuosius pipirus pjaustome didesniais gabalėliais.

Marinatui į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, balzamiko actą ir sojos padažą. Beriame česnako miltelius arba dedame išspaustas česnako skilteles. Beriame druską bei prieskonius ir sumaišome.

Visas daržoves, išskyrus svogūnų žiedus, dedame į dubenį ir užpilame marinatu, gerai išmaišome, tada dedame svogūno žiedus ir dar kartą išmaišome, tik dabar jau atsargiai, kad neišsiardytų svogūno žiedeliai. Paliekame pastovėti 15-20 minučių.

Daržoves galima kepti grilyje arba grilio keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės. Jeigu grilio keptuvės neturite, tiks ir paprasta, tik su storu dugnu. Aliejaus į keptuvę pilti nereikia.

Taip keptos daržovės dažniausiai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų. Galima apibarstyti keptas daržoves kapotais žalumynais (krapais, petražolėmis). Skanaus!

Įdomybės.lt