Kepti karpio gabaliukai

Receptai

Ingredientai:

Česnakas – 2-3 skiltelės;

Kapotos petražolės – saujelė;

Druska, malti juodieji pipirai;

Kvietiniai ir kukurūzų miltai (kukurūzų miltai turi sudaryti 1/3 visų miltų);

Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Keptas karpis

Karpį išskrodžiame, nuvalome, nupjauname galvą, pelekus ir nuplauname. Išilgai, palei nugarkaulį nupjauname karpio filė (iš abiejų pusių) ir supjaustome 1,5-2 cm juostelėmis. Juosteles apibarstome druska, pipirais, išspaudžiame česnaką ir beriame saujelę kapotų petražolių. Viską išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai, ir paliekame pastovėti 30-40 minučių.

Kvietinius ir kukurūzų miltus sumaišome. Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Keptas karpis patiekiamas su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Įdomybės.lt