Kalmarų žiedai džiūvėsėliuose

Kalmarų žiedai džiūvėsėliuose..

Reikės:

500 g kalmarų arba šaldytų kalmarų žiedų

2 kiaušinių

Nepilnos stiklinės miltų

Žiupsnelio druskos, pipirų

Džiuvėsėlių

Augalinio aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Kalmarus nuplauname, supjaustome žiedeliais. Miltus pilame į dibenėlį, pagardiname druska, pipirais. Kitame inde išplakame kiaušinius. Į keptuvę pilame daugiau aliejaus, užkaitiname. Kalmarų žiedelius apvoliojame miltuose, kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame 2-3 minutes, kol žiedeliai gražiai paskrus.

Galima tiekti su česnakiniu padažu.

Česnakinis padažas

2 valgomieji šaukštai majonezo

2 valgomieji šaukštai grietinės

Pagal skonį marinuotų kaparėlių

3 česnako skiltelės

Šlakelis šviežiai spaustų citrinos sulčių

Druska, pipirai

Visus ingredientus sumaišykite (česnaką susmulkinkite).Skanaus!

Įdomybės.lt