Kaip skaniai ir greitai marinuoti šviežius kopūstus. Traškus receptas savo rankomis

Kopūstų sūdymas yra vienas iš konservavimo būdų, leidžiančių ilgą laiką išsaugoti produktą.

Sūdymo procese vyksta pieno rūgšties fermentacija, dėl kurios susidaro pieno rūgštis. Tai natūralus konservantas ir apsaugo kopūstus nuo gedimo. Dėl to kopūstai gali būti laikomi keletą mėnesių.

Sūdyti kopūstai taip pat įgyja naują skonį. Jis tampa rūgštesnis ir kvapnesnis, todėl jis puikiai tinka įvairiems patiekalams.

Be to, sūdymas leidžia išsaugoti visas naudingas kopūstų savybes. Pasūdykime jaunuosius kopūstus.

Ingredientų:

  • ankstyvieji kopūstai – vnt.;
  • česnakas – 1 galva;
  • burokėliai – 1 vnt .;
  • krapai — krapų krūva;
  • juodieji pipirai – 20 žirnių;
  • lauro lapas – 3 vnt .;
  • vanduo – litras;
  • druska – 40 g.

Sūdytų kopūstų virimas:

Nuimkite viršutinius lapus nuo kopūstų, nuimkite kotelį. Padalinkite kopūstus į 4 dalis, pabandykite paskirstyti likusią kotelio dalį į kiekvieną dalį.

Įdėkite krapus į stiklainį sūdymui. Nuluptus burokėlius supjaustykite mažomis plokštelėmis, krapus sudėkite į stiklainio dugną.

Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais, sudėkite į stiklainį kartu su juodaisiais pipirais ir lauro lapais. Įdėkite kopūstų gabalus į stiklainį, suformuokite krapų, juodųjų pipirų, burokėlių ir česnakų sluoksnius.

Uždenkite stiklainio viršų krapais, juodaisiais pipirais ir česnakais. Atsargiai užspauskite visus stiklainyje esančius produktus.

Sumaišykite druską su vandeniu, supilkite į stiklainį iki gerklės. Uždenkite kopūstus dangčiu ir palikite druską.

Sūdykite kopūstus 5 dienas, nepamirštant laikas nuo laiko išleisti dujas.

Pasirodo, skanūs traškūs sūdyti kopūstai.

Įdomybės.lt