Kai nėra mėsos, gaminu taip. Širdingi plokštainiai iš daržovių ir sūrio: skanesni nei bet kada valgyti

Flatbread yra plonas plokščias, apvalios formos pyragas, esantis daugelio pasaulio tautų virtuvėse.

Plokštainis buvo viena iš pirmųjų duonos rūšių, kurią žmonės pradėjo gaminti. Jie kepė pyragus iš miltų ir vandens, dažnai vietoj orkaitės ir keptuvės naudojo karštus akmenis ar pelenus. Plokštainiai buvo lengvai pagaminami ir ilgą laiką nesugadino, todėl jie tapo vertingu mitybos šaltiniu.

Šiandien plokštainiai išlieka populiarus produktas daugelyje šalių. Jie gaminami iš įvairių rūšių miltų, pridedant įvairių ingredientų, tokių kaip sūris, žolelės, prieskoniai ir kt. Pyragai gali būti nerauginti arba sviestiniai, ploni arba purūs, apvalūs arba kvadratiniai.

Ingredientų:

  • Miltai – 350 g;
  • Šiltas vanduo – 200 ml;
  • Šiltas pienas – 200 ml;
  • Kiaušinis – 2 vnt .;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Pipirai – 2 vnt;
  • Raudonieji pipirai – 1 vnt .;
  • Bulvės – 1 vnt .;
  • Pomidoras – 1 vnt .;
  • Svogūnas – 1 vnt .;
  • Žalieji svogūnai – kekė;
  • Petražolės – krūva;
  • Sūris – 150 g.

Plokščiosios duonos paruošimas:

Dubenyje išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir mielėmis. Į kiaušinių mišinį supilkite šiltą pieną ir vandenį, sumaišykite ir supilkite miltus.

Minkykite tirštą tešlą, palikite ją po celofanu 30 minučių. Šiuo metu supjaustykite pipirus, raudonuosius pipirus į mažus kubelius, supjaustykite žaliuosius svogūnus, petražoles.

Pomidorą ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais, nuluptas bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į tešlą įpilkite daržovių ir sūrio su žolelėmis, sumaišykite.

Supilkite tešlos kaušą į keptuvę su augaliniu aliejumi, paskirstykite per visą paviršių.

Kepkite tortiliją iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Likusios tortilijos turėtų būti kepamos taip pat. Jūs gaunate puikių sočių plokštainių iš daržovių ir sūrio.

Įdomybės.lt