Jie tiesiog nepalyginamai skanūs. Tortilijos iš miltų, vandens ir žaliųjų svogūnų: greitai kepu keptuvėje

Flatbread yra populiari duonos rūšis, turinti šimtmečio istoriją. Įvairios šalys turi savo tradicinius plokštainius. Tandoor flatbread yra nacionalinis Kaukazo, Vidurinės Azijos ir Indijos tautų patiekalas. Tradiciškai jis kepamas tandūre – molinėje krosnyje ąsočio formos. Lavašas yra plokštainis, pagamintas iš kvietinių miltų, paplitęs tarp Kaukazo ir Artimųjų Rytų tautų.
Focaccia yra itališkas kviečių paplotėlis, gaminamas iš įvairių rūšių tešlos. Tortilija yra plonas paplotėlis iš Ispanijos, virtas alyvuogių aliejuje iš bulvių, kiaušinių ir svogūnų.

Yra daug skirtingų tortilijų tipų. Kepkime klasikinį plokštainį namuose.

Ingredientų:

  • miltai – 300 g;
  • vanduo – 100 ml;
  • verdantis vanduo – 100 ml;
  • druska – 1/2 šaukštelio;
  • cukrus – žiupsnelis;
  • žalieji svogūnai – kekė;
  • sviesto – 20 g.

Tortilijų paruošimas:

Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, į vieną iš dalių supilkite šaltą vandenį, šiek tiek minkykite. Į verdantį vandenį supilkite druską ir cukrų, išmaišykite ir supilkite į antrąją miltų dalį.

Tešlą lengvai minkykite verdančiame vandenyje, tada sumaišykite su antruoju gabalėliu. Minkykite tešlą rankomis ant stalo 2-3 minutes.

Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Tešlą padalinkite į 3 dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną apvalų sluoksnį. Kiekvieną tešlos sluoksnį sutepkite lydytu sviestu.

Tortilijų viršūnes apibarstykite svogūnais, kiekvieną susukite.

Visus ritinius susukite į sraiges.

Kiekvieną sraigę susukite į plonesnį pyragą.

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kiekvieną pyragą iki auksinės rudos spalvos.

Tokius paplotėlius galite patiekti su bet kokia sriuba.

Jūs gaunate skanias tortilijas su žaliais svogūnais.

Įdomybės.lt