Sumuštiniai yra paprastas ir greitas patiekalas, kurį galima pagaminti iš įvairių ingredientų. Jie gali būti sūrūs arba saldūs, paprasti ar sudėtingi. Sumuštiniai populiarūs daugelyje pasaulio šalių, įskaitant Izraelį, kur gyvena daug žydų.
Galbūt žydų sumuštinis turi savo savybes, kurios yra susijusios su žydų tradicijomis ir kultūra. Pavyzdžiui, jame gali būti košerinių ingredientų arba jis gali turėti tam tikrą formą ar dydį.
Pasigaminkime namuose paprastą žydišką sumuštinį.
Ingredientų:
- Baguette – 1 vnt.;
- Česnakai – 3 gvazdikėliai;
- Kiaušiniams – 3 vnt .;
- Rūkytas sūris – 200 g;
- Tunas aliejuje – 180 g;
- Juodieji pipirai – žiupsnelis;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Žydiško sumuštinio gaminimas:
Batoną supjaustykite griežinėliais ir šiek tiek nusausinkite sausoje keptuvėje. Duonos riekeles iš abiejų pusių įtrinkite česnaku.
Virtus kiaušinius sutarkuokite ant rupios trintuvės, o sūrį – ant smulkios trintuvės. Dubenyje sumaišykite sūrį su kiaušiniais. Smulkiai supjaustykite žalumynus, nusausinkite aliejų iš tuno.
Supilkite žalumynus į sūrį ir kiaušinius, įpilkite tuno ir juodųjų pipirų.
Pagardinkite įdarą majonezu ir gerai išmaišykite.
Įdarą paskleiskite ant batono gabalėlių.
Jūs gaunate greitus sumuštinius, kuriuos galima patiekti ant šventinio stalo.