Išplito nuo 90-ųjų, kurie anksčiau buvo kiekviename vakarėlyje. Nepelnytai pamirštas receptas

Marinuoti agurkai gali būti kai kurių maistinių medžiagų šaltinis ir turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui, tačiau verta prisiminti, kad viskas yra gerai saikingai.

Marinuoti agurkai turi skaidulų, kurios padeda virškinti ir gali sumažinti cholesterolio kiekį. Jie taip pat yra vitaminų K ir C šaltinis, kurie yra svarbūs kaulų sveikatai ir imuninei sistemai. Be to, marinuoti agurkai yra mažai kalorijų ir gali padėti kontroliuoti svorį.

Verta paminėti, kad fermentacijos procesas, vykstantis marinuojant agurkus, gali prisidėti prie probiotikų, kurie yra naudingos bakterijos, palaikančios žarnyno sveikatą, susidarymo. Paruoškime lengvą užkandį iš sveikų marinuotų agurkų.

Ingredientų:

  • Marinuoti agurkai – 2 vnt .;
  • Kiaušiniams – 3 vnt .;
  • Žalieji svogūnai – kekė;
  • Krapai — krūva;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Balzaminis actas – 1/2 šaukšto;
  • Česnakai – 1 šaukštelis;
  • Druska – 1/5 šaukštelio;
  • Juodieji pipirai – 1/5 šaukštelio;
  • Garstyčios – 1 šaukštelis.

Marinuotų agurkų užkandžių paruošimas:

Išvirkite kietai virtus kiaušinius, įtrinkite juos į dubenį. Susmulkinkite smulkiai sūdytus agurkus, supjaustykite žaliuosius svogūnus, krapus, sumaišykite su kiaušiniais.

Į atskirą indą supilkite augalinį aliejų, balzaminį actą, įpilkite druskos, juodųjų pipirų, suberkite garstyčias.

Į mišinį per spaudą perpilkite česnako skiltelę.

Supilkite mišinį į dubenį su kiaušiniu ir marinatu, sumaišykite. Lengvai kepkite duoną sausoje keptuvėje ir padalinkite kiekvieną riekelę į dvi dalis.

Duonos riekeles sutepkite marinuotų agurkų užkandžiu.

Taip paaiškėja, kad tai biudžetinis užkandis šventiniam stalui.

Įdomybės.lt