Mėsos kepalas su daržovėmis yra patiekalas, turintis savo istoriją ir daugybę gaminimo galimybių.
Mėsos su daržovėmis istorija prasideda tuo, kad šis receptas tapo populiarus Europoje viduramžiais. Anuomet mėsa buvo pagrindinis baltymų šaltinis žmonėms, o daržovės buvo dedamos siekiant pagerinti patiekalo skonį ir maistinę vertę. Mėsos kepalas su daržovėmis greitai įgijo populiarumą dėl savo skonio ir nuoširdumo.
Laikui bėgant mėsos kepalo receptas pasikeitė. Į jį buvo pradėta dėti įvairių ingredientų, tokių kaip grybai, sūris, žolelės ar prieskoniai. Tai leido sukurti daugybę šio patiekalo variantų, atitinkančių įvairius skonius.
Iškepkime sultingą skanų vištienos suktinuką.
Ingredientų:
- Malta vištiena – 250 g;
- Lavašas – vnt.;
- Sūris – 200 g;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt .;
- Svogūnai – 1/2 vnt .;
- Paprika – 1/4 vnt .;
- Pomidoras – 1/2 vnt .;
- Žalieji – 30 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Druska – 1/2 šaukštelio.
Vištienos ritinio virimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną, supjaustykite žalumynus, padėkite jį į vištienos filė. Supjaustykite smulkiai nuluptus pipirus, pomidorą, sudėkite į vištieną.
Sūdykite vištienos mišinį, sumaišykite. Pomidorų pasta sumaišykite su grietine, lygiu sluoksniu paskleiskite ant pita duonos.
Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Ant pita duonos paviršiaus paskleiskite maltos vištienos masę su daržovėmis.
Pabarstykite mėsos sluoksnį sūriu, susukite.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu, sutepkite augaliniu aliejumi. Atskirkite trynį nuo balto, sutepkite ritinį tryniu ir uždenkite sūrio dangteliu.
Kepkite ritinį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Rezultatas – nuoširdus, skanus vištienos ritinys. Tai geras pasirinkimas greitai vakarienei.