Crumpets yra apvalios bandelės, pagamintos iš mielių tešlos, keptos. Jie turi ilgą istoriją ir yra daugelio tautų kulinarinių tradicijų dalis.
Tikriausiai pyshkas Europoje pasirodė dar viduramžiais. Skirtingos šalys ir regionai turi savo šio pyrago variantus.
Pavyzdžiui, Rusijoje grumstai dažnai patiekiami su cukraus milteliais ar medumi, o Vokietijoje jie valgomi su uogiene arba marmeladu.
Pyshkas tapo populiarus XVIII – XIX a. Tuo metu jie buvo ruošiami smuklėse ir arbatinėse, kur jie buvo patiekiami su arbata kartu su kitais saldumynais. Pyshki buvo nebrangus ir nuoširdus patiekalas, todėl jie greitai įgijo populiarumą tarp paprastų žmonių.
Šiandien grumstai išlieka populiarus delikatesas daugelyje pasaulio šalių. Juos galima rasti kavinių ir restoranų meniu, taip pat virti namuose.
Ingredientų:
- pienas – 200 ml;
- šiltas vanduo – 100 ml;
- sausos mielės – 10 g;
- cukrus – 40 g;
- miltai – 600 g;
- kiaušinis – vnt .;
- augalinis aliejus – 45 ml;
- druska – 8 g.
Virimo grumstai:
Į dubenį su pienu ir šiltu vandeniu supilkite sausas mieles, 120 g miltų ir cukraus, išplakite ingredientus. Palikite mielių tešlą po dangčiu 15 minučių.
Mielių tešlą sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, druska ir miltų likučiais. Minkykite tešlą 4 minutes, tada palikite po dangčiu 30 minučių.
Minkykite ir iškočiokite tešlą kočėlu į storą 7 mm storio sluoksnį.
Pyragą vėl iškočiokite iš likusios tešlos ir iškirpkite skylutes.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite mažus apvalius pyragus iki aukso rudos spalvos abiejose pusėse.
Dėl to jūs gaunate grumtynes. Jie gali būti pabarstyti milteliniu cukrumi, todėl grumstai taps saldesni.