Grilio salotos, kurias visada gaminu: 2 skanūs ir greiti receptai

Kebabo ir salotų derinys turi keletą privalumų.

Pirma, skonių ir tekstūrų pusiausvyra. Kebabas paprastai turi turtingą skonį ir riebalų kiekį, o salotos suteikia šviežumo, lengvumo ir traškios tekstūros. Tai padeda subalansuoti pagrindinio patiekalo skonį ir padaryti valgį harmoningesnį.

Antra, salotose yra skaidulų, kurios padeda virškinti ir gali palengvinti sunkaus maisto, pavyzdžiui, kebabų, virškinimą.

Estetinis patrauklumas taip pat svarbus. Salotos paprastai turi ryškią ir patrauklią išvaizdą, todėl kebabas vizualiai tampa malonesnis.

Paruoškime keletą salotų kebabams.

Ingredientų:

  • Pomidorai – 500 g;
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt.;
  • Krapai – 10 g;
  • Kalendra – 10 g;
  • Petražolės – 10 g;
  • Bazilikas – 10 g;
  • Česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • Augalinis aliejus – 5 šaukštai;
  • Actas – 2 šaukštai;
  • Medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Saldi malta paprika – 1/2 šaukštelio;
  • Karšti malti pipirai – žiupsnelis;
  • Druska – žiupsnelis.

Pomidorų salotų paruošimas:

Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Pjaustykite krapus, kalendrą ir petražoles į pomidorus ir svogūnus, per spaudą į salotas perpilkite česnako skilteles.

Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų su actu, įpilkite medaus, saldžiosios maltos paprikos ir aitriųjų pipirų, druskos.

Sumaišykite komponentus ir pagardinkite salotas šiuo padažu.

Salotas galite palikti marinuotis valandą, tada skonis taps turtingesnis. Be to, vietoj paprastų pomidorų salotoms dažnai naudojami vyšniniai pomidorai.

Ingredientų:

  • Kopūstai – 500 g;
  • Morkos – 150 g;
  • Česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • Ridikėliai – 50 g;
  • Svogūnai – 150 g;
  • Saldžiosios paprikos – pusė;
  • Čili pipirai – 1 vnt .;
  • Krapai – 10 g;
  • Petražolės – 10 g;
  • Garstyčios nėra kartūs – 2 šaukšteliai;
  • Augalinis aliejus – 5 šaukštai;
  • Citrinų sultys – 2 šaukštai;
  • Juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio;
  • Saldi malta paprika – 1/2 šaukštelio;
  • Cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Druska – 1 šaukštelis.

Kopūstų salotų paruošimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstus, morkas sutarkuokite ant rupios trintuvės, sumaišykite salotų dubenyje. Kopūstus ir morkas sūdykite kartu.

Padažu sumaišykite garstyčias su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Į mišinį supilkite smulkintus krapus ir petražoles, juoduosius pipirus, saldžiąją papriką, cukrų ir išmaišykite.

Plonai supjaustykite ridikas ir svogūnus į pusę žiedų, supjaustykite paprikas ir čili pipirus. Į padažą įpilkite daržovių, sumaišykite.

Išspauskite kopūstus ir morkas iš perteklinio skysčio ir pridėkite prie padažo. Sumaišykite visus komponentus rankomis salotų dubenyje.

Pasirodo, puikios sultingos kopūstų salotos.

Šios salotos yra geras priedas prie bet kokio kebabo.

Įdomybės.lt