Gražūs ir skanūs šokoladiniai matiniai sausainiai! Paprasta ir lengva paruošti

Sausainiai yra viena iš populiariausių kepinių rūšių, kurios yra įvairių rūšių ir receptų. Skirtingose šalyse sausainiai traktuojami skirtingai, priklausomai nuo kultūrinių ir kulinarinių tradicijų.

Amerikiečiai mėgsta įvairių rūšių sausainius, tokius kaip šokoladas, avižiniai dribsniai, bandelės, imbieras ir kt. Sausainiai dažnai patiekiami pusryčiams arba kaip užkandis. Jungtinėje Karalystėje sausainiai siejami su tradiciniu arbatos gėrimu. Britai renkasi trapius ir subtilius sausainius, tokius kaip bandelės ar biskvitas. Jie taip pat mėgsta į sausainius pridėti įvairių priedų, tokių kaip razinos, riešutai ar šokoladas.

Kepkime paprastus sausainius arbatai.

Ingredientų:

  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • cukrus – 130 g;
  • vanilinis cukrus – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 100 ml;
  • druska – žiupsnelis;
  • miltai – 310 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • kakavos – 15 g.

Glazūros ingredientai:

  • juodasis šokoladas – 150 g;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Sausainių gaminimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, plakite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų, pasūdykite ir vėl išmaišykite.

Į mišinį išsijokite 300 g miltų ir kepimo miltelių, minkykite šiek tiek skystą tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, likusius miltus supilkite į vieną, o kakavą – į antrą.

Minkykite du elastingus ir nelipnius rutulius. Kiekvieną bandelę padalinkite į 4 dalis, suformuokite plonas ilgas dešreles.

Kiekvieną dešrą sumaišykite tarpusavyje sluoksniu, pakaitomis šokoladu ir reguliariai. Susukite sluoksnį į ritinį, iškočiokite.

Padalinkite ritinį į dvi dalis, kirskite jį į vieną dešrą, kad gautumėte gražų modelį.

Skleiskite saldžią dešrą ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Kepkite dešrą 160 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Dėl glazūros ištirpinkite šokoladą augaliniu aliejumi. Iškepę saldžią dešrą, užpilkite ant jos glajų.

Kai glazūra sukietės, supjaustykite dešrą porcijomis – sausainiais.

Pasirodo, neįprastas slapukas su įdomiu modeliu apledėjimuose.

Įdomybės.lt