Pyragai yra populiarus patiekalas, kurį galima rasti viso pasaulio virtuvėse. Kiekviena šalis turi savo unikalius receptus ir pyragų gaminimo būdus.
Indijoje pyragaičiai gaminami iš aštrių ir aštrių įdarų, tokių kaip karis, lęšiai, daržovės ir sūris. Jie vadinami samosais. Italijoje pyragai gaminami su sūriu ir pomidorais. Jie vadinami calzones. Kinijoje pyragai garinami ir įdaryti mėsa, daržovėmis ar tofu. Jie vadinami baozi. Tai tik keletas paplotėlių pavyzdžių skirtingose šalyse.
Verta išmokti virti klasikinius pyragus.
Ingredientų:
- verdantis vanduo – 250 ml;
- pienas – 250 ml;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- mielės – 8 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 700 g.
Kepimo pyragai:
Į dubenį su verdančiu vandeniu supilkite 100 gramų miltų, užvirinkite verdančiame vandenyje. Atskirai, dubenyje su šiltu pienu, sumaišykite mieles ir cukrų.
Miltus ir druską persijokite į mielinį pieną, minkykite. Į miltus supilkite augalinį aliejų, galite jį pakeisti lydytu sviestu, minkyti.
Užvirintą tešlą įpilkite į įprastą, minkykite vienalytę bandelę. Proceso metu galite pridėti šiek tiek miltų.
Palikite bandelę dubenyje, palikite valandai po rankšluosčiu.
Šiuo metu galite užpildyti troškintus kopūstus arba kiaušinius su žaliais svogūnais.
Minkykite tešlą, padalinkite į 10 lygių dalių, suformuokite rutulius. Palikite rutulius 10 minučių po celofanu.
Rankomis iš rutuliukų suformuokite pyragus, kur dedame įdarą.
Užsandarinkite įdarą tešlos viduje, įdėkite pyragus į keptuvę karštame augaliniame aliejuje.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Jūs gaunate paprastus pūkuotus pyragus.
Juos galite virti su bet kokiu įdaru, nesvarbu, ar tai mėsa, daržovės ar vaisiai.