Sriubų DETOKS ingredientų pagrindiniai principai:
– pridedame prieskonių, tokių, kaip imbieras, česnakas, cinamonas, ciberžolė ir kmynai
– pridedame daržovių, tokių kaip špinatai, svogūnai, morkos, poras, cukinija ir kopūstai
– pridedame krakmolingų daržovių – burokėliai, gilės, kaštonai, pastarnokai ir bulvės
– pasiruošiame mėsos, kaulų arba daržovių sultinio.
Galima naudoti ir baltymus – pupeles, riešutus ar lęšius.
Sriubos aromatui galima panaudoti aliejų, avokado aliejų ar kokoso aliejų.
Ingredientai
Receptas 1: Brokolių detoks sriubai:
- brokoliai: 5 žiedelių
- saliero kotai: 3 (supjaustyti)
- svogūnai: 1 (supjaustyto)
- kopūstai: 1 (galima pakeisti špinatais)
- morkos: 2 (nuvalytos ir supjaustytos)
- augalinis arba kaulų sultinys: 2 puodelių
- jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kolagenas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
Receptas 2: morkų-imbiero sriubai:
- morkos: 1 kilogramo (supjaustyto)
- svogūnai: 2 (supjaustyto)
- kaulų arba daržovių sultinys: 6 puodelių
- šviežias tarkuotas imbieras: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 3 skiltelių (supjaustytų)
- kokosų pienas: 1 puodelio
- jūros druska
- juodieji pipirai
- lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kokosų aliejus)
- kolagenas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
Recepto paruošimas
- Brokolių detoks sriuba: Įkaitiname kokosų aliejų puode, sudedame salierą, svogūną bei brokolius.
- Maišome ir kepame maždaug 5 minutes, tuomet galima supilti sultinį.
- Verdame maždaug 5 minutes arba iki tol, kol ingredientai pilnai susimaišys, o sriuba sutirštės!
- Morkų-imbiero sriuba: Į puodą sudedame česnaką, imbierą, sultinį bei morkas.
- Palaukiame kol pradės virti, tuomet šiek tiek paverdame.
- Tuomet sudedame svogūnus bei lydytą sviestą.
- Verdame, kol tekstūra bus panaši į karamelę.
- Viską sumaišome blenderiu.
- Po to sudedame prieskonius ir kokosų pieną, gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!