Desertas „Grietinėlės vamzdeliai”. Tešla turi tik 3 ingredientus: jų negalima nusipirkti parduotuvėje

Grietinės vamzdelių desertas atsirado atlikus eksperimentus su kepimu ir ingredientais. Ritinėliai su grietine yra populiarūs Rusijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Tai traškūs tešlos pyragaičiai su subtiliu grietinės įdaru. Šis desertas gali būti saldus arba pikantiškas, priklausomai nuo receptų.

Šiaudeliuose yra varškės, kuri yra labai naudinga organizmui. Šis fermentuotas pieno produktas turi daug naudingų medžiagų. Jame yra daug kalcio, kuris yra būtinas sveikiems kaulams ir dantims, taip pat normaliam raumenų ir nervų sistemos funkcionavimui.

Varškėje taip pat yra vitaminų A, C, E, B, PP, H, taip pat makro- ir mikroelementų, tokių kaip magnio, kalio, natrio, sieros, fosforo ir kt.

Ingredientų:

  • grietinė – 200 ml;
  • sviestas – 200 g;
  • miltai – 400 g;
  • varškė – 250 g;
  • cukrus – 150 g;
  • vanilinas – žiupsnelis.

Grietinės ritinių paruošimas:

Minkštą sviestą sumaišykite su grietine ir minutę gerai plakite mikseriu. Į mišinį išsijokite 200 g miltų ir plakite komponentus maišytuvu.

Tada į tešlą supilkite likusius miltus, rankomis minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Padalinkite tešlą į 50 gramų gabalėlius, suformuokite rutuliukus.

Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi ir vanile. Kiekvieną bandelę iškočiokite plonais sluoksniais, kurių skersmuo mažesnis nei 20 cm.

Kiekviename sluoksnyje paskleiskite varškės įdarą, sulenkite kraštus ir apvyniokite varškę į ritinį.

Sudėkite ritinėlius ant kepimo skardos, kepkite 190 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Ritinius galite apibarstyti milteliniu cukrumi. Jūs gaunate paprastus skanius grietinės ritinius su varške.

Įdomybės.lt