Desertas „Debesėlis“ be orkaitės – per 10 minučių iš paprastų ingredientų

Šis lengvas desertas tikrai pateisina savo pavadinimą – „Debesėlis“. Be orkaitės, be vargo, iš prieinamų ingredientų – jis pagaminamas per kelias minutes, o skonis primena švelnų grietinėlės kremą su šokoladu ir traškia pagrindo danga. Ideali versija svečiams, šeimai arba tiesiog tada, kai norisi ko nors saldaus be didelių pastangų.

Jums reikės:

sausainiai – 300 g;

sviestas (ištirpintas) – 120 g;

pienas – 30 ml + 400 ml;

cukrus – 70 g;

vanilinis cukrus – 8 g;

kukurūzų krakmolas – 60 g;

kiaušinio trynys – 1 vnt.;

plaktos grietinėlės (saldžios) – 200 ml;

pieninis šokoladas – 50 g;

cukraus pudra – pagal skonį.

Gaminimo būdas

Sutrinkite sausainius į trupinius. Įpilkite išlydytą sviestą ir 30 ml pieno, gerai išmaišykite. 

Pusę masės tankiai sudėkite į išardomą formą (maždaug 20 cm skersmens) ir padėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sustabilizuotųsi. 

Kremui sumaišykite cukrų, krakmolą, vanilės cukrų, kiaušinio trynį, grietinėlę ir 400 ml pieno. 

Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. 

Įdėkite šokolado gabaliukus, maišykite, kol visiškai ištirps. 

Šiltą kremą supilkite ant atvėsinto pagrindo, viršuje pabarstykite likusius sausainius. 

Desertą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, o geriausia – nakčiai.

Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra. Desertas gaunasi švelnus, aksominės tekstūros ir su lengvu šokolado poskoniu.

Įdomybės.lt