Cukinijų tyrės sriuba su lydytu sūriu. Receptas kiekvienai dienai

Cukinija yra metinis žolinis moliūgų šeimos augalas, kurio vaisiai yra pailgos formos.

Cukinijų tėvynė laikoma Meksika, kur jie buvo auginami dar prieš mūsų erą. Cukinijos buvo atvežtos į Europą XVI a., Ir iš pradžių jos buvo auginamos kaip dekoratyvinis augalas. Tačiau netrukus žmonės įvertino cukinijų skonį ir pradėjo naudoti virimui. Cukinijos greitai išplito visame pasaulyje dėl savo nepretenzingumo ir derlingumo.

Šiandien cukinijos plačiai naudojamos gaminant maistą visur. Jie kepti, troškinti, kepti, marinuoti ir net pagaminti į uogienę.

Išvirkime sočią tyrės sriubą iš cukinijų.

Ingredientų:

  • Cukinijos – 3 vnt .;
  • Bulvės – 2 vnt .;
  • Morkos – 1 vnt .;
  • Svogūnai – 1 vnt .;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Paprika – 1/2 vnt .;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Ciberžolė – 1/3 šaukštelio;
  • Muskato riešutas – žiupsnelis;
  • Vištienos sultinys – 300 ml;
  • Grietinėlė 10% – 200 ml;
  • Kreminis sūris – vnt.

Skrebučių ingredientai:

  • Kepalas – vnt.;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Augalinis aliejus – 10 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Herbes de Provence – žiupsnelis;
  • Citrinų sultys.

Cukinijų tyrės sriubos virimas:

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, sudėkite į puodą su augaliniu aliejumi. Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustykite morkas ir suberkite į kepimą.

Pasūdykite, pipiruokite svogūnus ir morkas, pabarstykite ciberžole, išmaišykite. Cukinijas ir bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę. Supilkite sultinį į keptuvę, virkite daržoves po dangčiu, kol minkštas.

Šiuo metu paruoškite skrebučius – kepalą supjaustykite kubeliais. Pabarstykite kepalą citrinos sultimis, nusiųskite kepti orkaitėje 200 laipsnių kampu 5-7 minutes.

Smulkiai supjaustykite paprikas, sudėkite į sriubą. Smulkiai supjaustykite česnaką skrebučiams, lengvai kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kartu su druska ir Provanso žolelėmis.

Į česnakinį sviestą įpilkite skrebučių, sumaišykite. Grietinėlės sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės, sudėkite į sriubą, išmaišykite. Į sriubą supilkite muskato riešutą, plakite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės.

Į sriubą supilkite karštą grietinėlę, išmaišykite.

Sriuba turėtų būti patiekiama su skrebučiais ir žolelėmis. Pasirodo, puiki cukinijų tyrės sriuba kiekvienai dienai.

Įdomybės.lt