Chačapuris per 7 minutes. Su paprastu kefyru: suvalgoma akimirksniu

Chačapuris per 7 minutes. Su paprastu kefyru: suvalgoma akimirksniu

Gruzija garsėja savo atviromis erdvėmis, žmonėmis, istorija ir virtuve. Tai tikrai izoliuota šalis, turinti savo tradicijas, kultūrą ir gastronominius interesus. Daugelis užsieniečių, atvykę į Gruziją, įsimyli šią valstybę.

Vienas iš svarbiausių Gruzijos gastronominių kulinarinių reiškinių yra chačapuris. Tačiau verta paminėti, kad tai tik antras pagal populiarumą patiekalas šalyje. Khinkali gruzinams yra pirmoje vietoje. Dažnai šie patiekalai užsakomi arba gaminami kartu.

Chačapuris – tautos nuosavybė, patiekalas įtrauktas į šalies kultūros sąrašą. Taip pat 2011 m. Gruzija laimėjo chačapuri paruošimo patentą.

Chačapuri galime pasigaminti ir namuose. Žinoma, jis šiek tiek skirsis nuo klasikinio.

Khachapuri ingredientai:

  • kefyras – 200 ml;
  • soda – ½ šaukštelio;
  • druska – šaukštelis;
  • vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
  • augalinis aliejus – šaukštai. l.;
  • pienas – 200 ml;
  • miltai – 200 g;
  • žalieji svogūnai – krūva;
  • sūris – 100 g.

Khachapuri paruošimas:

Kefyras turi būti sumaišytas su soda, palaukite, kol ši komponentų pora sureaguos. Tada į kefyrą įberkite druskos, sumuškite porą kiaušinių, supilkite augalinį aliejų ir pieną, gerai išplakite.

Į gautą kefyro mišinį supilkite miltus ir užminkykite elastingą tešlą. Smulkiai supjaustykite žalią svogūną, suberkite į tešlą ir vėl viską išmaišykite.

Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės ir įmaišykite į tešlą.

Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį saulėgrąžų riebalų. Tešlą dėkite ant dugno ir suformuokite storą pyragą.

Kepkite papločius ant vidutinės ugnies 1,5 minutės uždengę. Tokiu pat būdu paruoškite antrąją pyrago pusę.

Šis sūrio paplotėlis šiek tiek primena garsųjį gruzinų patiekalą. Nebandome to kartoti, tiesiog randame įdomių analogų.

Įdomybės.lt