Runkeliai yra šakniavaisiai, turintys daug naudingų savybių. Pavyzdžiui, runkeliai yra vitaminų ir mineralų šaltinis. Jame yra vitaminų A, C, B, PP, taip pat mineralų, tokių kaip geležis, kalis, magnis, kalcis ir kt. Šios medžiagos yra būtinos kūno sveikatai palaikyti.
Runkeliai yra antioksidantų, tokių kaip betalainai, šaltinis, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina imuninę sistemą.
Kai kurie tyrimai rodo galimą runkelių vaidmenį vėžio prevencijoje, nors šiems rezultatams reikia tolesnių tyrimų.
Todėl svarbu vartoti runkelius bent kartą per savaitę. Paruoškime paprastas burokėlių salotas.
Ingredientų:
- runkeliai – 250 g;
- svogūnas – 1 vnt .;
- kiaušiniuose – 3 vnt .;
- majonezas – 5 g;
- česnakai – 2 gvazdikėliai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius virkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Virkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite mažais kubeliais. Pusę burokėlių, kiaušinių ir svogūnų sudėkite į salotų dubenį.
Į salotas sutarkuokite česnako skilteles, sumaišykite su majonezu. Salotas pasūdykite, lengvai užspauskite sluoksnį.
Skleiskite runkelių liekanas ant salotų paviršiaus, sutepkite jį majonezu.
Pasirodo, paprastos burokėlių salotos. Jis tinka užkandžiams ir kaip priedas prie vakarienės ar pietų.