Pudingas yra skanus ir subtilus desertas, dažniausiai gaminamas orkaitėje arba vandens vonioje. Pirmasis tokio patiekalo receptas buvo sukurtas 1824 m. Per ilgą laiką tapo žinoma daug kitų jo paruošimo galimybių su įvairiais užpildais. Tačiau iki šiol obuolių pudingas išlieka mėgstamiausiu desertu tarp vaikų ir suaugusiųjų, kurio skonis panašus į charlotte ar bandeles.
Tačiau skirtingai nuo tokių pyragų, jis nėra supjaustytas į gabalus, bet dedamas su šaukštais.
Ingredientų:
- pienas – 1 l;
- cinamonas – lazdelė;
- citrinos žievelė;
- cukrus – 130 g;
- vištienos kiaušiniai – 6 vnt .;
- karamelės skystis;
- Dideli obuoliai – 3 vnt.
Obuolių pudingo paruošimas:
Į puodą supilkite pieną, suberkite cinamoną, citrinos žievelę ir cukrų. Įdėkite mišinį, kad jis pašildytų per vidutinę ugnį. Maišykite palaipsniui. Tada paimkite obuolius, nulupkite ir supjaustykite į mažus gabalus. Ant viršaus supilkite pusės citrinos sultis.
Kai pienas užvirs, filtruokite jį per sietą ir supilkite į dubenį su obuoliais. Dabar plakite turinį maišytuvu arba maišytuvu 1 minutę. Plakimo pabaigoje įpilkite kiaušinių.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, su apatine ir viršutine šiluma. Į kepimo indą supilkite šiek tiek karamelės skysčio ir sutepkite indo dugną. Supilkite paruoštą ingredientų mišinį.
Palikite kepti 50 minučių. Išimkite ir patiekite, įdėkite porcijas šaukštu.
Pudingas pasirodo neįtikėtinai švelnus, skanus ir erdvus. Jūs ir likusi šeima būsite laimingi!