Blynai yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų daugelyje pasaulio šalių. Kiekviena kultūra turi savo blynų kepimo ypatumus, kurie atspindi vietines tradicijas ir pageidavimus.
Prancūzijoje populiarūs ploni blyneliai (crêpes), kurie gali būti saldūs arba pikantiški. Jų paruošimui naudojama tešla, pagrįsta pienu ar vandeniu, pridedant kiaušinių, miltų ir druskos. Prancūziški blynai dažnai patiekiami su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris, kumpis, šokoladas ar vaisiai.
Vokiški blynai (pfannkuchen) yra panašūs į rusiškus, tačiau turi tankesnę tekstūrą. Jie gaminami iš kvietinių miltų, pridedant mielių, pieno ir kiaušinių. Vokiški blynai gali būti saldūs ir pikantiški, patiekiami su uogiene, medumi, grietine ar sūriu.
Taigi kiekvienoje šalyje hash browns turi savo unikalias savybes, dėl kurių jie yra populiarūs tarp vietinių gyventojų.
Ingredientų:
- miltai – 175 g;
- Graikiškas jogurtas – 5 šaukštai;
- cukrus – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- kiaušinis – 1 vnt .;
- kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- vanilinis cukrus – 10 g.
Blynų kepimas:
Į dubenį su kiaušiniu supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į mišinį įpilkite graikiško jogurto, sumaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite tirštą tešlą. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį.
Šildykite augalinį aliejų keptuvėje, nusausinkite spiralę tešlos dalies viduje, sukurkite blynus.
Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Po virimo kiekvieną blyną galite panardinti į miltelinį cukrų. Jūs gaunate gražius skanius pusryčių blynus.