Aš nebegaminu picos. Skanūs karšti sumuštiniai: aromatingas įdaras ant traškaus kepalo
Sumuštiniai yra vienas sėkmingiausių maisto produktų pasaulyje. Visa paslaptis ta, kad šį patiekalą gali gaminti bet kas. Tiesą sakant, sumuštiniai yra toks paprastas patiekalas, kad net vaikas gali juos pagaminti. Tuo pačiu metu ingredientų, iš kurių galite pagaminti sumuštinį, pasirinkimas yra neįtikėtinas.
Ant duonos gabalėlių galite tiesiog dėti ką tik norite. Pavyzdžiui, pasigaminkite sumuštinį iš žuvies, mėsos, daržovių, kiaušinienės, sūrio ir kitų produktų.
Ypač išradingi žmonės nusprendė pagaminti sumuštinį su planeta. Jei manote, kad tai neįmanoma, vadinasi, klystate. Du draugai susitarė JAV ir mūsų šalyje ant žemės padėti duonos gabalėlius ir taip sukurti sumuštinį.
Neeksperimentuosime tokiais dideliais mastais, tiesiog pagaminsime sotų ir skanų karštą sumuštinį.
Ingredientai karštiems sumuštiniams:
- batonas – vnt.;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.;
- sūris – 200 g;
- balzamiko actas – 2 šaukštai. l.;
- sviestas – 2 šaukštai. l.;
- rūkyta vištienos krūtinėlė – 170 g;
- raudonieji saldieji pipirai – vnt.;
- svogūnai – 2 vnt.
Karštų sumuštinių ruošimas:
Svogūnus supjaustykite mažais pusžiedžiais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Svogūnų pusžiedžius reikia pakepinti ant vidutinės ugnies.
Į svogūną įpilkite vandens ir išgarinkite nuo keptuvės paviršiaus. Šiuo metu išimkite pipirų vidų ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant svogūno uždėkite pipirų juosteles ir pagal skonį pabarstykite druska.
Į daržoves įpilkite balzamiko acto ir gerai išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite ant stambios trintuvės, rūkytą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
Batoną taip pat supjaustome išilgai ir skersai nedideliais gabalėliais. Duonos trupinius patepkite sviestu, uždenkite sūrio kepure ir vištienos krūtinėlė.
Apkeptas daržoves dėkite ant susmulkintos krūtinėlės, o viršų vėl pabarstykite sūriu. Sumuštinius dėkite ant kepimo skardos su pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Šie skanūs karšti sumuštiniai yra puikus būdas pradėti produktyvią dieną.
Patiekalą rekomenduojame suvartoti iš karto po kepimo.