Streusel yra konditerijos trupiniai, naudojami papuošti pyragus, bandeles ir kitus desertus. Jis gali būti pagamintas iš miltų, cukraus ir sviesto (arba margarino) ir turi trapią struktūrą.
Streusel pyragai yra populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Vokietijoje jie vadinami Streuselkuchen, Austrijoje jie vadinami Streusel-Topf, o Šveicarijoje jie vadinami Torte mit Streuseln. Jie gali turėti skirtingus įdarus, tačiau ant viršaus visada puošiami streusel trupiniais.
Galima daryti prielaidą, kad streusel pyragaičiai atsirado dėl europietiškos virtuvės plėtros. Galbūt jie buvo sukurti remiantis tradiciniais receptais, kurie laikui bėgant buvo papildyti nauju elementu – streusel trupiniais.
Patys iškepkite streusel trupinių pyragą.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 4 vnt .;
- Cukrus – 300 g;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Kefyras – 300 ml;
- Miltai – 400 g;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Vanilinas – 1 šaukštelis;
- Uogienė.
Streusel trupinių ingredientai:
- Sviestas – 15 g;
- Miltai – 25 g;
- Cukrus – 25 g.
Pyrago kepimas:
Supilkite cukrų į dubenį su kiaušiniais, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių mišinį įpilkite kefyro, toliau maišykite.
Į kiaušinių mišinį išsijokite 1/2 dalį miltų, suberkite vanilės ir kepimo miltelius. Minkykite tirštą tešlą, toliau suberkite likusius miltus.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis. Įdėkite pergamentą į kepimo indą, supilkite vieną tešlos dalį. Uždėkite uogienę ant tešlos viršaus per visą paviršių.
Supilkite uogienės sluoksnį su likusia tešla.
Nuotrauka: www.youtube.com
Trupiniams sumaišykite cukrų su miltais ir sviestu.
Tešlos viršų apibarstykite streuselio trupiniais, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Nuotrauka: www.youtube.com
Pasirodo, purus saldus pyragas su uogiene.
Nuotrauka: www.youtube.com
Tai galima patiekti bet kurioje šventėje su arbata.