5 priežastys, kodėl neverta pirkti raikytos duonos.
Visas kepalas ir jau suraikyta duona – ne vienas ir tas pats. Kulinarai ir ekspertai vis dažniau atkreipia žmonių dėmesį į pavojus, kurie gali slypėti raikytoje duonoje.
Didesnis konservantų ir chemikalų kiekis.

Ar jūs kada nors susimąstėte apie tai, kodėl raikyta duona gali ilgai gulėti plastikiniame maišelyje ir nepelyti?
Viskas paprasta – į tešlą deda žymiai daugiau priemaišų, kad riekelės ilgiau išliktų šviežios ir negestų. Taigi, pagalvokite – ar jų reikia jūsų organizmui.
Žinoma, ne. O dar labai dažnai būna, kad jei pelėsis atsiranda ant raikytos duonos, jis būna neįprastos oranžinės spalvos.
Greitai žiedėja
Dėl to, kad raikyta duona išskiria žymiai daugiau drėgmės, nei visas kepalas, ji pradeda greičiau žiedėti.
Jei jūs nusipirkote, pavyzdžiui, visą batoną, tai sukietės tik atpjauta riekė. O štai raikytos duonos atveju – visas kepalas iškart.
Kaina
Be to, raikyta duona dažniausiai kainuoja daugiau nei visas to paties dydžio kepalas. Žinoma, jums patiems spręsti, ar ji verta savo kainos. Tačiau jei minusai nustelbia pliusus, geriau atsisakyti kepalo naudai.