Tiramisu per 5 minutes. Greitas desertas be orkaitės: paprastas receptas

Tiramisu yra populiarus itališkas desertas, kurį sudaro kavoje mirkyti savoiardi sausainių sluoksniai ir maskarponės sūrio kremas.

Šio deserto istorija prasidėjo XIX pabaigoje – XX a. Pradžioje. Yra keletas tiramisu kilmės versijų. Vienas iš jų jungia tiramisu kilmę su Trevizo miestu šiaurės rytų Italijoje. Manoma, kad vietiniai virėjai sugalvojo desertą, kad nudžiugintų žmones po sunkios darbo dienos.

Bet kokiu atveju tiramisu greitai įgijo populiarumą ne tik Italijoje, bet ir užsienyje. Padarykime naminį saldų tiramisu.

Ingredientų:

  • Savoiardi sausainiai – 200 g;
  • Verdantis vanduo – 100 ml;
  • Tirpi kava – 1 valgomasis šaukštas;
  • Maskarponė – 90 g;
  • Kakava – 1 valgomasis šaukštas.

Tiramisu paruošimas:

Sausainius sumalkite trintuve iki smulkių trupinių. Tirpią kavą supilkite į verdantį vandenį, supilkite į sausainių trupinius.

Į mišinį įpilkite maskarponės ir gerai išmaišykite.

Iš gautos tešlos suformuokite mažus rutuliukus, iškočiokite juos į kakavą.

Per 5 minutes gausite gražius „Tiramisu” pyragus. Receptas yra labai paprastas, tinka kasdieniam arbatos gėrimui.

Įdomybės.lt