Viskas sumaišoma ir paruošta. Cukinijų troškinys: skanus ir sveikas patiekalas

Cukinija yra mažai kalorijų turintis produktas, turintis daug vitaminų, mineralų ir maistinių skaidulų. Jie gali būti įtraukti į dietą su įvairiomis dietomis.

Mažo kaloringumo kiekis (apie 20-25 kcal 100 g) daro cukinijas dietiniu produktu, o didelis maistinių skaidulų kiekis padeda pagerinti virškinimą ir užkirsti kelią vidurių užkietėjimui. Vitaminai A, B1, B2, C, PP ir mikroelementai (kalis, kalcis, magnis, geležis) padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina odos, plaukų ir nagų būklę.

Cukinijoje yra antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų ir užkirsti kelią tam tikrų ligų vystymuisi.

Iškepkime nuoširdų cukinijos troškinį.

Ingredientų:

  • cukinijos – 2 vnt .;
  • vištienos filė – 2 vnt .;
  • pomidorai – 3 vnt .;
  • žalieji svogūnai – kekė;
  • kiaušiniuose – 3 vnt .;
  • majonezas – 3 šaukštai;
  • sūris – 180 g;
  • sviestas – 30 g;
  • česnakai – 4 gvazdikėliai;
  • druska – 1/2 šaukštelio.

Cukinijų troškinimo virimas:

Cukinijas, vištienos filė ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite žaliuosius svogūnus, paskleiskite juos daržovėmis ir mėsa.

Į mišinį įmuškite kiaušinius, suberkite majonezą. Perduokite česnako skilteles per spaudą, sumaišykite su likusiais ingredientais, druska.

Kepimo indą sutepkite sviestu, paskleiskite daržovių ir vištienos mišinį.

Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Jei norite, pabarstykite puodą sūriu, virkite dar 20-30 minučių.

Pasirodo, puodelis su sultinga vištiena ir cukinijomis. Jei pageidaujate, majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine.

Įdomybės.lt