Dvejų dienų organizmo valymas: valgykite tik sriubą, kiek jums telpa ir kovokite su uždegimu, riebalais ir pilvo ligomis

Sriubų DETOKS ingredientų pagrindiniai principai:

– pridedame prieskonių, tokių, kaip imbieras, česnakas, cinamonas, ciberžolė ir kmynai
– pridedame daržovių, tokių kaip špinatai, svogūnai, morkos, poras, cukinija ir kopūstai
– pridedame krakmolingų daržovių – burokėliai, gilės, kaštonai, pastarnokai ir bulvės
– pasiruošiame mėsos, kaulų arba daržovių sultinio.

Galima naudoti ir baltymus – pupeles, riešutus ar lęšius.

Sriubos aromatui galima panaudoti aliejų, avokado aliejų ar kokoso aliejų.

Ingredientai

Receptas 1: Brokolių detoks sriubai:

  • brokoliai: 5 žiedelių
  • saliero kotai: 3 (supjaustyti)
  • svogūnai: 1 (supjaustyto)
  • kopūstai: 1 (galima pakeisti špinatais)
  • morkos: 2 (nuvalytos ir supjaustytos)
  • augalinis arba kaulų sultinys: 2 puodelių
  • jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • kokosų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kolagenas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

Receptas 2: morkų-imbiero sriubai:

  • morkos: 1 kilogramo (supjaustyto)
  • svogūnai: 2 (supjaustyto)
  • kaulų arba daržovių sultinys: 6 puodelių
  • šviežias tarkuotas imbieras: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3 skiltelių (supjaustytų)
  • kokosų pienas: 1 puodelio
  • jūros druska
  • juodieji pipirai
  • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kokosų aliejus)
  • kolagenas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)

Recepto paruošimas

  1. Brokolių detoks sriuba: Įkaitiname kokosų aliejų puode, sudedame salierą, svogūną bei brokolius.
  2. Maišome ir kepame maždaug 5 minutes, tuomet galima supilti sultinį.
  3. Verdame maždaug 5 minutes arba iki tol, kol ingredientai pilnai susimaišys, o sriuba sutirštės!
  4. Morkų-imbiero sriuba: Į puodą sudedame česnaką, imbierą, sultinį bei morkas.
  5. Palaukiame kol pradės virti, tuomet šiek tiek paverdame.
  6. Tuomet sudedame svogūnus bei lydytą sviestą.
  7. Verdame, kol tekstūra bus panaši į karamelę.
  8. Viską sumaišome blenderiu.
  9. Po to sudedame prieskonius ir kokosų pieną, gerai išmaišome. Patiekiame ir skanaujame!
Įdomybės.lt