Skanios keptos bulvės su grybais. Paprasta ir skani vakarienė

Keptų bulvių istorija prasideda ilgai prieš šiuolaikinių krosnių ir virimo būdų atsiradimą.

Bulvės, kaip žemės ūkio kultūra, turi ilgą auginimo ir naudojimo virimo istoriją. Pirmasis paminėjimas apie bulves datuojamas Pietų Amerikoje, kur jas augino Indijos gentys dar prieš atvykstant europiečiams.

Bulvės buvo atvežtos į Europą, kur jos buvo pradėtos auginti kaip daržovių derlius.

Keptos bulvės yra vienas iš būdų virti šią daržovę. Jis gali būti kepamas su žievelėmis arba be jų, pridedant įvairių prieskonių ir prieskonių.

Keptos bulvės yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima virti namuose.

Ingredientų:

  • Bulvės – 3 vnt .;
  • Grybai – 500 g;
  • Svogūnas – 1 vnt .;
  • Grietinė – 200 g;
  • Vanduo – 50 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • Sviestas – 70 g;
  • Česnakai – 2 gvazdikėliai;
  • Sūris – 60 g.

Keptų bulvių virimas:

Suvyniokite dideles bulves į foliją ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Šiuo metu supjaustykite grybus į plokšteles, smulkiai supjaustykite svogūnus.

Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite grybus, kol skystis išgaruos, ir tada į grybus įpilkite svogūnų. Grietinę sumaišykite su grybais, supilkite į vandenį, druską ir pipirus.

Česnaką per presą perpilkite į minkštą sviestą, išmaišykite. Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės.

Kiekvieną bulvę folijoje padalinkite į dvi dalis, lengvai minkykite šakute. Bulves sutepkite sviestu, uždenkite grybų įdaru.

Pabarstykite įdarą sūriu ir kepkite bulves dar 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje.

Dėl to turime puikias nuoširdžias bulves su grybais. Šis receptas tinka sočiai vakarienei.

Įdomybės.lt