Minkštas ir švelnus braškių pyragas su pienu. Receptas skubant

Braškės kaip rūšis pasirodė Europoje, remiantis įvairiais skaičiavimais, nuo 200 m. Pr. Kr. Iki 100 m., Nors tiksli data tebėra mokslininkų diskusijų klausimas.

Pirmasis braškių paminėjimas randamas senovės Romos rašytiniuose šaltiniuose, kur jie buvo žinomi kaip „fragaria vesca”, o tai reiškia „kvapni valgomieji”.

Tačiau braškės, kaip mes jas žinome šiandien, yra laukinių braškių rūšių atrankos ir hibridizacijos rezultatas.
Šiuo metu yra daug braškių veislių, kurios skiriasi pagal dydį, spalvą, skonį ir kitas savybes.

Padarykime vasaros saldų pyragą iš braškių.

Tešlos ingredientai:

  • kiaušiniuose – 3 vnt .;
  • cukrus – 200 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • druska – 1/3 šaukštelio;
  • sviestas – 120 g;
  • pienas – 200 g;
  • miltai – 380 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Įdaro ingredientai:

  • braškės – 400 g;
  • graikiniai riešutai – 30 g;
  • cukrus – 1/2 šaukšto.

Braškių pyrago paruošimas:

Pašalinkite žalias uodegas iš braškių, supjaustykite mažais kubeliais. Tešlai plakite kiaušinius su vanile, klasikiniu cukrumi ir druska, kol pašviesės.

Į kiaušinių masę supilkite lydytą sviestą, plakite iki vientisos masės. Miltus atskirai sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis supilkite į kiaušinių mišinį.

Maišytuvu minkykite tešlą. Kepimo skardą uždenkite pergamentu, ant jos paskleiskite 1/3 tešlos. Ant tešlos uždėkite 1/3 uogų.

Pakartokite sluoksnius, ant pyrago užpilkite susmulkintus riešutus ir cukrų.

Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Rezultatas – kvapnus uogų pyragas. Taip pat galite gaminti vasaros pyragus su kitomis uogomis.

Įdomybės.lt