Tinka bet kokiam arbatos vakarėliui. Tortas ant kefyro „Venera”.

Torto gaminimas yra kūrybinis procesas, kurį galima pritaikyti pagal jūsų pageidavimus ir ingredientus. Yra keletas bendrų žingsnių, kurie padės jums padaryti skanų pyragą. Pavyzdžiui, pasirenkant receptą. Tortų receptas turėtų atitikti skonio nuostatas ir kulinarinių įgūdžių lygį.

Ingredientų paruošimas taip pat yra svarbus žingsnis gaminant pyragą. Verta įsitikinti, kad visi reikalingi ingredientai yra prieinami ir paruošti naudoti.

Norint gauti norimą rezultatą, svarbu sekti receptą ir atsižvelgti į kiekvieno virimo etapo specifiką. Taip pat nepamirškite apie saugumą dirbdami su karštomis orkaitėmis ir aštriais peiliais.

Paruoškime Veneros pyragą su šlapiu biskvitu.

Kremo ingredientai:

  • pienas – 400 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • cukrus – 250 ml;
  • krakmolas – 3 šaukštai;
  • vanilinas – žiupsnelis;
  • sviestas – 150 g.

Tešlos ingredientai:

  • kiaušiniuose – 4 vnt .;
  • cukrus – 250 ml;
  • kefyras – 375 g;
  • augalinis aliejus -70 ml;
  • miltai – 280 g;
  • soda – 1 šaukštelis;
  • druska – žiupsnelis;
  • vanilinas – žiupsnelis;
  • kakavos – 2 šaukštai.

Veneros pyrago paruošimas:

Puode pašildykite pieną, dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, krakmolą ir vanilę, išplakite. Į kiaušinių masę supilkite 50 ml šilto pieno, sumaišykite.

Supilkite kiaušinių masę į karštą pieną plona srovele, išplakite. Masę sutirštinkite, nuolat maišykite.

Palaukite, kol varškės pagrindas šiek tiek atvės, įdėkite į jį sviesto. Sviestą sumaišykite su varškės pagrindu, sudėkite į atskirą indą ir uždenkite lipnia plėvele.

Šildykite kefyrą tešlai šiek tiek virš kambario temperatūros. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, sumaišykite su vanile ir cukrumi, plakite iki purumo.

Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir šiltą kefyrą, išsijokite 1/3 miltų, sodos ir druskos, minkykite tešlą.

Palaipsniui į tešlą įpilkite likusių miltų, palikdami 20-30 gramų.

Padalinkite vienalytę storą tešlą į dvi lygias dalis. Vienoje tešlos dalyje išsijokite kakavą, kitoje – likusius miltus.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu, užpilkite ant jos baltą tešlą ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 6–7 minutes. Taip pat kepkite šokoladinį pyragą.

Palikite pyragus atvėsti po rankšluosčiu. Nupjaukite nelygius pyragų kraštus, sumalkite juos iki smulkių trupinių.

Sutepkite šokoladinį pyragą grietinėle, uždenkite baltu pyragu. Balto pyrago viršų sutepkite plonesniu kremo sluoksniu ir pabarstykite šokolado drožlėmis.

Pasirodo, gražus subtilus Veneros pyragas. Tai puikiai tinka bet kokiam arbatos vakarėliui, jis pakeis daugelį parduotuvėje pirktų pyragų.

Įdomybės.lt