Vaikai juos tiesiog myli. Paimkite 1 kiaušinį, 2 obuolius ir šiek tiek kefyro: obuolių sraigę keptuvėje

Sraigių kepimas yra labai paplitusi bandelių rūšis Europoje. Jie ruošiami Vokietijoje, Italijoje ir Prancūzijoje. Koks yra šio tešlos išdėstymo akcentas?

Tikriausiai dėl sluoksnių išdėstymo stovinčiame ritinyje išsaugomas įdaro aromatas ir skonis. Pavyzdžiui, sraigės dažnai virinamos su cinamonu. Keista, kad cinamonas sraigėse jaučiamas ryškiau nei kituose kepiniuose.

Deja, nėra tikslių duomenų apie tai, kas išrado sraigės formos kepimą. Sraigės formos kepimas galėjo atsirasti kaip būdas panaudoti likusią tešlą arba kaip būdas papuošti kepinius. Tačiau tai tik prielaidos, ir nėra tikslių duomenų apie šio pyrago istoriją.

Virkime sraiges su obuoliu keptuvėje.

Ingredientų:

  • Kefyras – 150 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt .;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Miltai – 330 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • „Apple” – 2 vnt.

Sraigių virimas su obuoliu:

Įmuškite kiaušinį į dubenį, supilkite druską ir cukrų, plakite šluotele, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą, sumaišykite.

Į masę supilkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 15 minučių.

Nulupkite obuolius ir sėklų ankštis, supjaustykite mažais kubeliais. Minkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite į ploną sluoksnį.

Supilkite obuolių gabalus ant sluoksnio, tolygiai paskirstykite per visą paviršių. Tešlą iškočiokite į ritinį su įdaru viduje.

Padalinkite ilgą ritinį į daugelį mažų dalių. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite sraiges iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Jūs gaunate paprastas sraiges keptuvėje, kurią kiekvienas gali virti. Po virimo galite pabarstyti sraiges cukraus milteliais.

Įdomybės.lt