Vietoj dešros sumuštiniams. Apetitą keliantis ir sotus vištienos paštetas: pastaruoju metu gaminu tik taip

Paštetas yra patiekalas, turintis ilgą istoriją ir egzistuojantis daugelyje kultūrų. Tiksli pašteto kilmė nežinoma, tačiau daroma prielaida, kad ji atsirado Senovės Romoje.

Paštetai buvo populiarūs Europoje viduramžiais. Jie buvo pagaminti iš mėsos, žvėrienos, žuvies, daržovių ir kitų ingredientų. Paštetai buvo patiekiami ant bajorų ir paprastų žmonių stalo.

Įvairios šalys turėjo savo paštetų receptus. Pavyzdžiui, žaidimų paštetai buvo populiarūs Prancūzijoje, o kiaulienos paštetai buvo populiarūs Vokietijoje. Jie gali būti gaminami iš įvairių ingredientų, leidžiančių daugybę šio patiekalo variantų.

Ingredientų:

  • kepta vištiena – 400 g;
  • svogūnas – 1 vnt .;
  • sūris – 100 g;
  • sviestas – 100 g;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • druska – 200 g.

Vištienos pašteto paruošimas:

Į kepimo indą supilkite druską, ant jo uždėkite vištienos kojeles. Kepkite vištieną 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Išimkite mėsą iš vištienos, sudėkite į trintuvą.

Smulkiai supjaustykite svogūną, kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Įdėkite svogūną į vištieną maišytuve, sūrį supjaustykite mažais kubeliais.

Vištieną supjaustykite sūriu ir svogūnais iki vientisos masės. Į paštetą sudėkite sviestą, toliau plakite.

Perkelkite paštetą į indą ir laikykite šaldytuve. Jei paštetas yra per sausas, galite pridėti vištienos sultinio pagal skonį.

Įdomybės.lt