Desertas ritinio pavidalu laikomas vienu iš labiausiai paplitusių saldumynų įmonių vakarėliams ir vaikų matinees. Bent jau šie statistiniai duomenys buvo svarbūs 2010–2020 m. laikotarpiu.
Yra įvairių tipų ritiniai. Pavyzdžiui, sausainių ritinys yra klasikinė versija, pagaminta iš sausainių tešlos, pridedant cukraus, kiaušinių ir miltų. Įdaras gali būti bet koks, pavyzdžiui, plakta grietinėlė arba kondensuotas pienas.
Aguonų sėklų ritinys yra desertas, pagamintas naudojant aguonų sėklų įdarą. Tai suteikia kepiniams ypatingą skonį ir aromatą. Tešla gali būti sausainių arba pūstų.
Taip pat yra varškės, šokolado, kavos ritinių. Mes jums pasakysime, kaip virti ritinį su uogiene.
Ingredientų:
- kiaušinis – 1 vnt .;
- trynys – vnt .;
- miltelinis cukrus – 90 g;
- minkštas sviestas – 110 g;
- citrinos žievelė;
- miltai – 300 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- uogienė – 6 šaukštai.
Uogienės ritinio virimas:
Įmuškite kiaušinį į dubenį, suberkite trynį ir miltelinį cukrų, išmaišykite. Į masę sudėkite sviestą, toliau maišykite ingredientus.
Sutarkuokite citrinos žievelę, suberkite ją į kiaušinių ir sviesto mišinį. Į masę išsijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite elastingą ir nelipnią tešlą.
Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, nepamirškite uždengti maistine plėvele. Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite į sluoksnius. Kiekvieną pyragą sutepkite uogiene.
Sluoksnius susukite į ritinius su įdaru viduje.
Įdėkite ritinius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, pradurkite viršūnes šakute.
Kepkite ritinius 170 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Po virimo galite pabarstyti ritinius milteliniu cukrumi. Be to, recepte esančią citrinos žievelę galima pakeisti apelsinų žievelėmis.