Pūkiniai blynai su bananais. Receptas per 15 minučių: visa šeima bus patenkinti

Blynai yra vienas iš mūsų mėgstamiausių pusryčių, mums pažįstamas nuo vaikystės. Jie gali būti puikus užkandžių pasirinkimas arba arbatos vakarėlio priedas. Jų aromatas ir skonis primena močiutės kaimą. Yra įvairių paslapčių, kaip gaminti sodrus ir neįprastus blynus. Pavyzdžiui, jie gali būti greitai ir lengvai pagaminti su bananais. Jie pasirodo erdvūs ir labai švelnūs.

Ingredientų:

  • pienas – 150 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt .;
  • cukrus – 25 g;
  • grietinė – 50 g;
  • sviestas – 15 g;
  • vanilė – 1 šaukštelis;
  • druska – 1/4 šaukštelio;
  • soda – 1/2 šaukštelio;
  • miltai – 150 g;
  • bananai – 4-5 vnt.

Blynų kepimas:

Pradėkite ruošti tešlą. Nusiųskite vištienos kiaušinį į dubenį, įpilkite grietinės. Kartu su grietine galite naudoti kefyrą ar jogurtą, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Toliau įpilkite cukraus, žiupsnelį druskos, vanilės ekstrakto. Sumaišykite turinį šluotele. Po 1-2 minučių supilkite šiek tiek pieno. Tada išsijokite miltus ir sodą.

Dabar vėl viską sumaišykite ir palaipsniui įpilkite likusio pieno. Tai leis jums reguliuoti tešlos konsistenciją ir storį. Kai tešla įgauna vienalytę masę, įpilkite į ją lydyto sviesto.

Pereikime prie bananų.

Vaisius supjaustykite griežinėliais. Mes nededame jų į tešlą iš karto, bet palaipsniui. Švelniai maišykite turinį, kad bananų gabaliukai nesulūžtų.

Pereikime prie maisto gaminimo.

Šildykite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Atsargiai paimkite tešlą su šaukštu.

Vienam blynui naudojamas vienas banano gabaliukas.

Įdėkite jį į keptuvę, sumažinkite viryklės šilumą, kad niekas nedegtų.

Kepimas yra gana greitas – apie 1,5–2 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite blynus ir padėkite juos ant lėkštės popieriniu rankšluosčiu.

Tokie blynai pasirodo labai erdvūs, purūs ir skanūs, o bananas prideda švelnumo ir saldaus skonio. Visa šeima bus patenkinta tokiu patiekalu.

Mėgaukitės maistu!

Įdomybės.lt