Saldūs riešutų vamzdeliai kiekvienai dienai: paprastas sausainių receptas

Graikinių riešutų vamzdžių istorija kilusi iš Europos virtuvės. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau daroma prielaida, kad ji pasirodė XVIII – XIX a.

Riešutų suktinukai yra traškūs tešlos pyragaičiai, valcuoti ir užpildyti riešutais bei cukrumi. Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo skonio ir tekstūros. Skirtingose šalyse graikinių riešutų vamzdžiai gali turėti savo savybes. Pavyzdžiui, Vokietijoje jie dažnai gaminami su marcipanu, o Šveicarijoje – su migdolais.

Šiandien graikinių riešutų vamzdžiai išlieka svarbiu desertu daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti gaminami iš įvairių riešutų ir priedų, leidžiančių daugybę šio deserto variantų.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 100 g;
  • Grietinė – 200 g;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt.

Įdaro ingredientai:

  • Riešutai – 200 g;
  • Kiaušinio baltymas – 1 vnt .;
  • Cukrus – 2 šaukštai;
  • Miltelinis cukrus – 5 šaukštai.

Veržlių vamzdžių paruošimas:

Sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Į mišinį įpilkite šalto sviesto, sukurkite kreminius trupinius.

Į tešlą įpilkite grietinės ir kiaušinio trynio, greitai rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą celofane 15 minučių šaldytuve.

Įdarui riešutus sumalkite trintuve. Kiaušinio baltymą su cukrumi išplakite atskirame inde iki purumo. Masę sumaišykite su smulkintais riešutais.

Padalinkite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną pyragą, padalinkite į 8 trikampius. Įdėkite įdarą į storą kiekvieno trikampio dalį ir apvyniokite storą galą viduje.

Kepkite mėgintuvėlius 180 laipsnių kampu 20-25 minutes.

Po kepimo įdėkite 3-4 tūbeles į plastikinį maišelį su milteliniu cukrumi ir sumaišykite viduje.

Jūs gaunate saldžių riešutų vamzdelius kiekvienai dienai.

Įdomybės.lt