Greitos arbatos sausainiai yra ant jūsų stalo. Lengvas receptas: paimkite 1 puodelį varškės ir kiaušinį

Varškės sausainiai yra desertas, egzistuojantis daugelyje pasaulio virtuvių. Jo istorija prasidėjo senovėje, kai žmonės pradėjo naudoti varškę kaip kepimo ingredientą. Skirtingose šalyse varškės sausainiai turi savo savybes. Pavyzdžiui, rusų virtuvėje varškės sausainiai paprastai būna vokų, trikampių ar rombų formos. Jis gali būti saldus arba nesaldintas, priklausomai nuo receptų.

Europietiškoje virtuvėje varškės sausainiai dažnai būna rutulių, pusmėnulio mėnulių ar žiedų formos. Jį galima apibarstyti cukrumi, cinamonu ar kitais prieskoniais.

Azijos virtuvėje varškės sausainiai gali būti bagelių ar vamzdelių pavidalu. Jis dažnai ruošiamas pridedant riešutų, džiovintų vaisių ar prieskonių.

Ingredientų:

  • Varškės sūris – 200 g;
  • Cukrus – 60 g;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt .;
  • Kefyras – 100 ml;
  • Miltai – 300 g;
  • Kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.

Varškės sausainių gaminimas:

Varškę sumalkite per sietą, įpilkite kiaušinį, cukrų, druską, vanilinį cukrų, augalinį aliejų ir kefyrą. Į varškę išsijokite 1/3 miltų ir kepimo sodos, minkykite tešlą.

Palaipsniui supilkite likusius miltus į tešlą, toliau minkykite minkštą tešlą. Tešlą padalinkite į 50–55 gramų gabalėlius, kiekvieną susukite į 2–3 mm storio pyragą.

Pabarstykite cukrų ant kiekvieno pyrago, susukite.

Savo ruožtu ritinį susukite į sraigę, susukite į cukrų.

Įdėkite sraiges ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Prieš naudojimą rekomenduojame sausainius atvėsinti. Varškės pyragaičiai skanesni, kai šalta.

Įdomybės.lt