Kopūstų ritiniai yra patiekalas, sudarytas iš kopūstų lapų, į kuriuos įvyniotas įdaras. Įdaras gali būti skirtingas, tačiau dažniausiai tai yra malta mėsa, pridedant ryžių, svogūnų ir prieskonių. Kopūstų ritiniai troškinami padaže, kuris gali būti pomidorų, grietinės arba sumaišyti. Šis patiekalas yra populiarus daugelyje pasaulio šalių, o jo receptai gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo regiono.
Čeburekas yra tradicinis kai kurių Artimųjų Rytų ir Rusijos tautų patiekalas. Tai pyragas, pagamintas iš plonos sluoksniuotos tešlos, užpildytas pjaustyta mėsa su prieskoniais. Dažniausiai čeburekai kepti dideliame kiekyje augalinio aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Čeburekai gali būti apvalios, kvadratinės arba pusmėnulio formos.
Nedaug žmonių žino, kad šiuos du gana priešingus patiekalus galima derinti. Mes jums pasakysime, kaip virti kopūstų ritinius pyragų pavidalu.
Ingredientų:
- Kopūstai – 1 vnt .;
- Malta mėsa – 500 g;
- Svogūnas – 2 vnt .;
- Česnakai – 3 gvazdikėliai;
- Kiaušiniai – 4 vnt .;
- Druska – 1/2 šaukštelio.
Kopūstų ritinių kepimas chebureki:
Nuimkite kotelį nuo kopūstų, virkite verdančiame vandenyje. Kai lapai pradeda laisvai judėti nuo kopūstų, nuimkite juos ir padėkite ant plokštės. Taip pat kopūstus galite suvynioti į lipnią plėvelę ir virti mikrobangų krosnelėje.
Įdarui stambiai supjaustykite svogūną ir susmulkinkite jį kartu su česnaku trintuve. Svogūnų košę sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais pagal skonį.
Taip pat galite smulkiai supjaustyti svogūną, sutarkuoti česnako skilteles ir kepti iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Maltą mėsą sumaišykite su keptais svogūnais.
Iš kiekvieno lapo nuimkite išgaubtą veną, įdėkite įdarą ant pusės lapo, uždenkite maltą mėsą kita puse.
Jei norite, nelygius kraštus galima apipjaustyti.
Kiaušinius išplakite atskirame inde, čeburekus pirmiausia apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje. Įdėkite čeburekų kopūstų ritinius į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių 3-5 minutes po dangčiu iki auksinės rudos spalvos.
Taip pat galite įdėti čeburekų kopūstų ritinius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Be to, čeburekų kopūstų ritinius galima užšaldyti, kad vėliau virtų. Norėdami tai padaryti, įdėkite čeburekus ant lygaus paviršiaus ir įdėkite į šaldiklį.