Blynų istorija siekia daugiau nei 1000 metų, nes šis patiekalas yra vienas paprasčiausių pasaulyje. Jis gaminamas iš minimalių produktų, o pusryčių metu gali maitinti didelę šeimą.
Blynai egzistuoja beveik visose pasaulio šalyse. Pavyzdžiui, Prancūzijoje jie vadinami sausainiais. Tai ploni blynai, pagaminti iš grikių miltų su kumpiu, sūriu ir uogiene. Indijoje blynai vadinami dosa, kurie yra ryžių miltų blynai, patiekiami su kariu.
Net arabų šalys turi savo blynus – atayef. Jie gaminami iš plonos manų kruopų tešlos ir patiekiami saldūs, tai yra su medumi, džiovintais vaisiais ar riešutais.
Mes jums pasakysime, kaip kepti klasikinius blynus, panašius į arabiškus.
Ingredientų:
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- jogurtas – 250 g;
- cukrus – 2 šaukštai;
- druska – 1 šaukštelis;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- manų kruopos – 250 g.
Blynų kepimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite druską ir cukrų, įpilkite manų kruopų ir kepimo miltelių, sumaišykite ir kruopščiai plakite masę panardinamuoju maišytuvu 5 minutes.
Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį. Šildykite augalinį aliejų keptuvėje, nusausinkite tešlos dalis.
Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – purūs, minkšti blynai.
Jie gali būti patiekiami su medumi ir uogiene, taip pat su grietine.