Grietinėlės desertai yra vienas iš erdviausių ir lengviausių. Juos mėgsta prancūzų, italų ir rusų konditeriai. Kas pirmasis sukūrė subtilų kremą?
Grietinėlės istorija prasidėjo senovėje. Anuomet žmonės naudojo storus sėklų ir žolelių nuovirus, sumaišytus su medumi, kad gydytų ir prižiūrėtų savo odą. Tačiau tokių kremų nebuvo galima valgyti. Žmonės atėjo į valgomosios grietinėlės idėją viduramžiais. Konditerijos kremas skiriasi nuo kitų rūšių kremų savo saldumu ir riebalų kiekiu. Jis naudojamas papuošti ir užpildyti pyragus, pyragus ir kitus desertus.
Šiandien yra daugybė konditerijos kremų, pagamintų naudojant šiuolaikines technologijas ir ingredientus.
Kaip padaryti, kad erdvus grietinėlės desertas
Ingredientų:
- bananas – 3 vnt .;
- Sviestas – 2 šaukštai;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- Ciberžolė – 1/3 šaukštelio;
- Kiaušinių tryniai – 2 vnt .;
- Kukurūzų krakmolas – 25 g;
- Pienas – 200 ml;
- Atšaldyta grietinėlė 33-38% – 250 ml.
Bananų deserto paruošimas:
Bananus supjaustykite mažais griežinėliais, puode ištirpinkite sviestą. Įdėkite bananus į puodą, sumaišykite su aliejumi ir supilkite į citrinos sultis.
Į bananų masę supilkite ciberžolę ir plakite trintuvu iki minkštimo. Į mišinį įpilkite kiaušinių trynių, įpilkite kukurūzų krakmolo, supilkite pieną ir sumaišykite.
Kepkite masę iki virimo, nuolat maišydami. Nuimkite kremo pagrindą nuo karščio, uždenkite celofanu VKontakte.
Grietinėlę išplakite atskirai, kol sutirštės. Atvėsusį varškės pagrindą išplakite ir palaipsniui, pamažu suberkite į grietinėlę.
Grietinėlę išplakite varškės pagrindu iki vientisos masės ir sudėkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Nusausinkite kremą į gražius puodelius.
Pasirodo, gražus bananų desertas, pagamintas iš grietinėlės. Jei norite, jis gali būti papuoštas šokoladu ir karamele.
Kaip padaryti braškių desertą
Ingredientų:
- Braškės – 200 g;
- Kiaušinio trynys – vnt .;
- Cukrus – 80 g;
- Kukurūzų krakmolas – 25 g;
- Atšaldyta grietinėlė 33% – 200 ml.
Braškių deserto paruošimas:
Įdėkite braškes į puodą ir plakite panardinamuoju maišytuvu, kol sutrins. Į braškių tyrę įpilkite trynio, įpilkite cukraus ir kukurūzų krakmolo, sumaišykite.
Kepkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nuolat maišydami. Varškės pagrindą perkelkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite po celofanu.
Plakite, kol kremas sutirštės, o tada varškės pagrindas. Įdėkite kremo pagrindą į grietinėlę ir plakite kartu. Įdėkite grietinėlę į konditerinį maišelį ir užpildykite juo dubenis.
Desertą galite papuošti kai kuriomis uogomis ir vaisiais. Pasirodo, neįprastas grietinėlės desertas su braškėmis.