Jūs tikrai nebandėte tokių čeburekų. Taip skanu, kad ant stalo nieko neliks

Čeburekų istorija prasidėjo viduramžiais Artimuosiuose Rytuose. Iš pradžių tai buvo ploni plokštainiai, užpildyti prieskoniais mėsa, kepti ėrienos riebaluose. Laikui bėgant čeburekų receptas išplito visame pasaulyje.

Įvairios šalys ir regionai turi savo šio patiekalo gaminimo ypatumus. Pavyzdžiui, Rusijoje čeburekai gaminami iš neraugintos tešlos su mėsos įdaru, o Turkijoje – iš varškės tešlos su sūriu. Be klasikinių receptų su mėsa, yra ir daugiau įdomių variantų. Pavyzdžiui, saldūs čeburekai su grietinėle. Jie labiau panašūs į pyragus nei į širdingus pyragus.

Kepkime saldžius čeburekus be orkaitės

Tešlos ingredientai:

  • miltai – 450 g;
  • cukrus – 50 g;
  • druska – žiupsnelis;
  • kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas;
  • jogurtas – 125 g;
  • augalinis aliejus – 60 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • apelsino žievelė.

Įdaro ingredientai:

  • rikota – 250 g;
  • šokolado drožlės;
  • miltelinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas.

Saldžių čeburekų paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, druską ir apelsino žievelę, išplakite. Į kiaušinių mišinį supilkite jogurtą ir augalinį aliejų, toliau maišykite.

Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite minkštą ir elastingą tešlą. Įdarui verta derinti rikotą su šokolado drožlėmis ir milteliniu cukrumi.

Padalinkite tešlą į 8 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną pyragą. Įdėkite įdarą ant vienos torto dalies, uždenkite antrą ir užsandarinkite kraštą, padarykite raštą šakute.

Taip pat sukurkite ir kitus čeburekus.

Keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus kepkite kiekvieną čebureką iki auksinės rudos spalvos.

Po virimo kiekvienas čeburekas gali būti valcuotas cukraus milteliais. Pasirodo, įdomus desertas, kuris pakeis klasikinius saldžius pyragus.

Įdomybės.lt