Po šio pyrago pamiršite apie baklavą. Neįtikėtinai skanūs pyragaičiai

Baklava yra desertas, turintis ilgą istoriją. Jo šaknys grįžta į senovės Persiją, kur jis buvo žinomas kaip „lazar-pata”.

Laikui bėgant baklava išplito visuose Artimuosiuose Rytuose ir tapo populiariu desertu Turkijoje, Graikijoje, Armėnijoje ir kitose regiono šalyse. Baklava yra daugiasluoksnis pyragas, užpildytas medumi ir riešutais. Baklavos tešla paprastai yra plona ir traški, o įdaras yra saldus ir kvapnus.

Baklava dažnai patiekiama šventėms ir šventėms. Yra daugybė baklavos variantų, kurie skiriasi ingredientais ir virimo būdais. Tačiau jie visi turi bendrą pagrindą – ploną tešlą, saldų įdarą ir medaus sirupą.

Šiandien baklavą galima rasti kavinėse ir restoranuose, taip pat virti namuose. Pasigaminkime baklavos pyragą.

Ingredientų:

  • sviestas – 180 g;
  • grietinė – 200 g;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt .;
  • vanilinas – 2 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • miltai – 350 g.

Įdaro ingredientai:

  • graikiniai riešutai – 200 g;
  • cukrus – 80 g;
  • kiaušinio baltymas – 1 vnt .;
  • cinamonas – 1 šaukštelis.

Baklavos pyrago gaminimas:

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su grietine ir tryniu. Supilkite druską, vanilę, kepimo miltelius ir miltus, minkykite elastingą tešlą.

Palikite tešlą po celofanu 20 minučių kaitinti. Šiuo metu graikinius riešutus sumalkite trintuve įdarui.

Į graikinį riešutą supilkite cukrų ir cinamoną, sumaišykite. Supilkite kiaušinio baltymą į graikinį riešutą, vėl išmaišykite.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną iš dalių iškočiokite į sluoksnį, kurio skersmuo lygus kepimo indo skersmeniui. Sutepkite formą sviestu ir ant dugno paskleiskite tešlos sluoksnį, išlyginkite išilgai kraštų.

Įdarą paskleiskite ant tešlos dugno, tolygiai paskirstykite. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir uždenkite ja įdarą, pašalinkite perteklių.

Sutepkite pyragą tryniu, viduryje padarykite skylę ir pabarstykite riešutų trupiniais. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.

Paruoštą pyragą galite apibarstyti milteliniu cukrumi ir papuošti uogomis. Tai geras būdas įvairinti arbatos gėrimo desertų variacijas.

Įdomybės.lt