Paprasti pyragaičiai ant kefyro su vasaros įdaru. Visus savo draugus mokiau taip gaminti

Kefyro plokštainis yra vienas geriausių pietų ir vakarienės variantų. Nesuvokkite plokštainio kaip kažko švelnaus ir beprasmiško. Kefyras tešloje gali padaryti stebuklus kepimui. Be to, kefyras yra naudingas organizmui.

Kefyras yra fermentuotas pieno produktas, turintis daug naudingų savybių. Kefyre yra probiotikų, kurie padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Tai padeda pagerinti maistinių medžiagų virškinimą ir įsisavinimą. Probiotikai taip pat padeda stiprinti imuninę sistemą, kuri padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir virusais.

Kefyras gali padėti sumažinti „blogojo” cholesterolio kiekį kraujyje, o tai sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Kepkime paprastus pyragus ant kefyro su įdaru.

Tešlos ingredientai:

  • kefyras – 400 ml;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • soda – 1 šaukštelis;
  • miltai – 500 g.

Įdaro ingredientai:

  • žalieji svogūnai – kekė;
  • virti kiaušiniai – 6 vnt .;
  • druska – 1/3 šaukštelio.

Kepkite plokščią duoną su kefyru:

Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Supilkite sodą ir miltus, minkykite minkštą elastingą tešlą.

Palikite tešlą 10 minučių šiltai po celofanu. Minkykite virtus kiaušinius, supjaustykite žaliuosius svogūnus, sumaišykite ir druską.

Iš kiaušinių ir svogūnų suformuokite mažus rutuliukus.

Padalinkite tešlą į 7-8 dalis, suformuokite rutulius. Kiekvieną bandelę iškočiokite į didelį pyragą, kur dedame įdaro rutulį.

Užsandarinkite įdarą tešlos viduje, iškočiokite į pyragą, kurio skersmuo šiek tiek mažesnis už keptuvę. Kepkite tortiliją iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime sultingą skanų kefyro paplotėlį.

Į tokią tešlą galite įdėti bet kokį įdarą ir pyragas vis tiek bus skanus.

Įdomybės.lt