Blynai buvo populiarūs daugelyje kultūrų ir šalių. Kiekviena šalis turėjo savo šio patiekalo gaminimo ypatumus.
Laikui bėgant blynų receptai keitėsi ir tobulėjo. Į tešlą buvo pradėta dėti įvairių ingredientų, tokių kaip vaisiai, uogos, riešutai, taip pat prieskoniai ir prieskoniai. Tai leido mums sukurti daug naujų skonių ir derinių. Pavyzdžiui, amerikietiški blynai. Tai stori ir purūs blynai, virti su pienu ir kepti sausoje keptuvėje be aliejaus.
Taip pat yra švedų ragmurkų. Tai blynai, kurie kepti keptuvėje su daug aliejaus ir patiekiami su uogiene, medumi ar uogomis. Norvegiški lefse yra ploni bulviniai blynai, patiekiami su sviestu, sūriu ar grietine.
Kepkime blynus su bananais.
Ingredientų:
- bananas – 3 vnt .;
- jogurtas – 250 g;
- kiaušinis – vnt .;
- druska – 2 g;
- cukrus – 60 g;
- kepimo milteliai – 6 g;
- miltai – 300 g.
Blynų kepimas su bananais:
Bananus supjaustykite mažais griežinėliais, sumaišykite su jogurtu ir plaktuvu suplakite į vientisą masę.
Į mišinį įmuškite kiaušinį, įpilkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, minkykite šiek tiek tirštą tešlą. Palikite tešlą 10 minučių po dangčiu, tada perkelkite į konditerinį maišelį.
Nusausinkite mažas tešlos dalis į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.
Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Įdėkite blynus ant popierinio rankšluosčio, kad ištuštintumėte riebalų perteklių. Gaunami neįprasti bananų blynai.