Manoma, kad pirmasis biskvitas pasirodė Italijoje, kur viduramžiais tapo aktualūs saldūs pyragaičiai su cukrumi, medumi ir prieskoniais.
Tačiau sausainių tešla buvo žinoma ir kitose Europos šalyse. Pavyzdžiui, Anglijoje sausainiai buvo jūreivių dietos dalis, nes jie ilgą laiką nebuvo sugadinti ir gerai patenkino alkį.
Biskvitai greitai įgijo populiarumą dėl savo subtilaus skonio ir erdvios tekstūros. Laikui bėgant šių pyragų receptai tapo įvairesni. Į tešlą pradėta dėti įvairių ingredientų, tokių kaip vaisiai, uogos, riešutai, prieskoniai ir prieskoniai. Tai leido mums sukurti daug naujų skonių ir derinių.
Kepkime paprastą biskvitą namuose.
Tešlos ingredientai:
- kiaušinis – 4 vnt .;
- cukrus – 220 g;
- druska – žiupsnelis;
- vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- pienas – 200 ml;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- miltai – 400 g;
- kepimo milteliai – 15 g.
Įdaro ingredientai:
- varškės – 400 g;
- cukrus – 100 g;
- kiaušinis – 2 vnt .;
- krakmolas – 2 šaukštai.
Biskvito gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite kartu su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinių mišinį sumaišykite su pienu ir augaliniu aliejumi šluotele.
Palaipsniui supilkite miltus į pieno ir kiaušinių mišinį, suberkite kepimo miltelius, minkykite tešlą. Supilkite tešlą į kepimo indą, padengtą pergamentu.
Įdarui įmuškite kiaušinius į varškę, supilkite cukrų ir krakmolą, gerai išmaišykite. Ant tešlos šaukštu paskleiskite įdaro salas.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Po virimo pyragą galite apibarstyti milteliniu cukrumi. Prieš siųsdami į orkaitę, į pyragą taip pat galite pridėti uogų.