Nereikia minkyti tešlos ir nieko formuoti. Tingūs pyragaičiai „Minutka” – idėja, apie kurią ne visi žino

Tingūs pyragaičiai yra greitas ir paprastas būdas pasigaminti ką nors skanaus. Tingūs kepimo receptai turi savo privalumų. Pavyzdžiui, taupant laiką. Nereikia minkyti tešlos ir formuoti kiekvieno pyrago atskirai.

Visi tingūs pyragaičiai, kaip taisyklė, yra lengvai paruošiami. Nereikia jokių specialių įgūdžių ar sudėtingų ingredientų. Tuo pačiu metu pyragai yra pilni įvairių įdarų. Galite naudoti bet kokius produktus, kurie yra po ranka. Kepinių sotumas ir universalumas nekvestionuojamas.

Šis patiekalas tinka pusryčiams, užkandžiams ar vakarienei.

Kepkime tinginius pyragus „Minute”.

Ingredientų:

  • Lavašas – 1 vnt.

Įdaro ingredientai:

  • kopūstai – 700 g;
  • morkos – 1 vnt .;
  • svogūnas – 1 vnt .;
  • druska – 1/3 šaukštelio;
  • citrinų rūgštis – 1/3 šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai.

Tešlos ingredientai:

  • mineralinis vanduo – 250 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • miltai – 140 g;
  • krakmolas – 3 šaukštai;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • druska – 1/2 šaukštelio.

Tinginių pyragų „Minutka” kepimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstus, sutarkuokite morkas ant rupios trintuvės, svogūną supjaustykite į ketvirtį žiedo. Kepkite svogūnus ir morkas keptuvėje augaliniame aliejuje, įpilkite kopūstų ir virkite 7 minutes po dangčiu.

Į gatavą įdarą supilkite druską, supilkite citrinos rūgštį ir išmaišykite. Į atskirą indą supilkite mineralinį vandenį, ten įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.

Minkykite tirštą tešlos tešlą. Paskirstykite kopūstų įdarą ant pita duonos, susukite.

Padalinkite ritinį į mažas dalis.

Ritinius susukite į tešlą ir sudėkite į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi.

Kepkite ritinius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gaunami skanūs ir paprasti pyragai. Galite pasiimti juos su savimi į darbą arba virti pusryčiams.

Įdomybės.lt