Šiuolaikiniame pasaulyje daugelis žmonių nepaiso tinkamo subalansuoto valgio. Dėl to žmonės turi virškinimo problemų ir valgymo sutrikimų. Kodėl taip svarbu nepraleisti pusryčių ir vakarienės?
Tinkami pusryčiai padeda kontroliuoti apetitą visą dieną ir išvengti persivalgymo. Vakarienė taip pat svarbi, nes padeda išvengti naktinio persivalgymo ir svorio padidėjimo.
Be to, pusryčiai suteikia organizmui energijos, reikalingos dienai pradėti. Vakarienė padeda atkurti jėgas po darbo dienos ir pagerinti miego kokybę.
Paruoškime keletą paprastų patiekalų pusryčiams ir vakarienei.
Turinys
Skanūs blynai pusryčiams
Blynų ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt .;
- Jogurtas – 2 šaukštai;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Kepimo soda – žiupsnelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Pomidorams – 1 vnt .;
- Dešra – 50 g;
- Sūris – 50 g;
- Žalieji svogūnai – kekė;
- Petražolės – krūva;
- Krapai yra krūva.
Blynų kepimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite graikišką jogurtą, išsijokite miltus ir sodą. Sūdykite mišinį ir minkykite tešlą.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, taip pat dešrą. Į tešlą sudėkite pomidorą ir dešrą.
Susmulkinkite sūrį, susmulkinkite krapus, petražoles ir žaliuosius svogūnus. Supilkite komponentus į tešlą, viską gerai išmaišykite.
Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi, paskleiskite tešlos porcijas šaukštu. Po dangčiu kepkite blynus 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Jūs gaunate paprastus sočius blynus. Po virimo galite patiekti su grietine.
Skanūs vištienos kotletai
Vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt .;
- Kiaušiniams – 3 vnt .;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Sausas maltas česnakas – 1/2 šaukštelio;
- Krapai – pora šakelių;
- Sausos petražolės – 1 šaukštelis;
- Malti juodieji pipirai – 1/5 šaukštelio;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Miltai – 3 šaukštai;
- Sūris – 50 g.
Vištienos kotletų kepimas:
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais, įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės. Susmulkinkite krapus ir petražoles, į filė suberkite kartu su juodaisiais pipirais ir druska.
Sumaišykite komponentus, supilkite miltus į mišinį ir vėl sumaišykite. Sūrį sutarkuokite ant smulkios trintuvės ir pabarstykite juo mišinį.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite mažas filė ir sūrio mišinio dalis. Kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Po virimo kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Tai nusausins riebalų perteklių iš kotletų.
Širdingi plokštainiai su įdaru
Plokščiosios duonos ingredientai:
- Dešra – 50 g;
- Pomidoras – 1 vnt .;
- Sūris – 50 g;
- Paprika – 1/2 vnt .;
- Žalieji svogūnai – kelios plunksnos;
- Kiaušiniai – 2 vnt .;
- Grietinė – 3 šaukštai;
- Miltai – 4 šaukštai;
- Kepimo milteliai – žiupsnelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Sausas bazilikas – 1 šaukštelis;
- Sausas česnakas – 1/2 šaukštelio.
Plokščių duonos paruošimas su įdaru:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite grietinę, druską ir išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius, sausą baziliką ir sausą česnaką, minkykite tirštą tešlą.
Supjaustykite žaliuosius svogūnus, supjaustykite dešrą, papriką ir pomidorą į mažus kubelius. Sūrį smulkiai sutarkuokite, į tešlą supilkite kartu su daržovėmis ir žolelėmis.
Sumaišykite tešlą su įdaru ir sudėkite į keptuvę, suteptą augaliniu aliejumi. Tortiliją kepkite iš vienos pusės po dangčiu 10–15 minučių, o iš kitos – tik 5 minutes.
Pasirodo, greitas širdingas plokštainis kiekvienai dienai. Taip pat į įdarą galite pridėti dar vieną daržovių rinkinį, dešrą pakeisti kumpiu.