Niekada nemačiau skanesnės žuvies vakarienės. Viskas buvo išmesta į keptuvę 30 minučių ir pamiršta

Žuvies vakarienė gali būti naudinga, jei ji virti teisingai. Norėdami tai padaryti, nebūtina pirkti brangios lašišos ar tuno. Pakanka nusipirkti, pavyzdžiui, jūros ešerius.

Jūros ešerys (arba jūros ešerys) yra žuvis, kurioje yra daug naudingų medžiagų. Jame yra daug vitaminų D ir E, taip pat B grupės vitaminų. Jūros ešerys gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda pagerinti širdies ir kraujagyslių bei nervų sistemų veiklą, taip pat turi priešuždegiminį poveikį. Jūros ešeriuose taip pat yra mineralų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, fosforas, geležis ir kt. Jie padeda stiprinti kaulus ir dantis, gerina raumenų ir nervų sistemos funkcionavimą.

Vakarienei virkime jūros ešerių troškinį.

Ingredientų:

  • jūros ešerys – 3 vnt .;
  • svogūnas – 2 vnt .;
  • paprika – 1 vnt .;
  • pomidorų – 1 vnt .;
  • citrina – 1/3 vnt .;
  • sviestas – 50 g;
  • tarragonas — žiupsnelis;
  • juodųjų pipirų grūdeliai – 6 vnt .;
  • rūkyta paprika – 1,5 šaukštelio;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • vanduo – 100 ml.

Jūros ešerių troškinio paruošimas:

Nuvalykite jūros ešerių įdubas, nuimkite galvą, pelekus ir uodegą, padalinkite kiekvieną skerdeną į 3 lygias dalis. Svogūną supjaustykite žiedais, taip pat citriną, pomidorą į pusžiedžius, nuluptą papriką supjaustykite dideliais kubeliais.

Į keptuvę sudėkite dalį pomidorų pusžiedžių, svogūnų ir citrinų žiedų, dalį paprikos. Įdėkite žuvį ant daržovių pagalvės, uždenkite ją pomidorų, svogūnų, citrinų ir pipirų liekanomis.

Įdėkite sviesto gabalus iš skirtingų pusių. Pabarstykite žuvį ir daržoves estragonu, juodaisiais pipirais, rūkyta paprika, druska ir cukrumi.

Į keptuvę supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Tada virkite žuvį keptuvėje po dangčiu 25-30 minučių.

Pasirodo, kvapnus gražus jūros ešerio patiekalas. Receptui galite pasiimti kitų upių ar jūros žuvų.

Įdomybės.lt