Chačapuri su kefyru per 13 minučių. Greitas namų receptas

 

Khachapuri su kefyru per 13 minučių. Greitas namų receptas

Khachapuri yra gruzinų virtuvės pasididžiavimas. Daugybė populiarių šefų apsilanko šioje šalyje norėdami paragauti tikro profesionalų paruošto chačapurio. Pavyzdžiui, garsus virtuvės šefas Gordonas Ramsay šio vizito metu lankėsi Gruzijoje.

Gruzija, beje, gana įvairi šalis. Todėl kiekviena tauta turi savo chačapuri receptą. Šventėms gruzinai daugiausia gamina arba užsisako Imeretijos arba Megrelijos chačapurius.

Buriuotojai dažniausiai ilsisi Adžarijos valtyje. Tiesą sakant, tikriausiai todėl šis chačapuris taip vadinamas.

Pasigaminti chačapuri namuose yra gana sunku. Todėl parodysime tam tikrą analogą, kuris iš tolo primena chačapurį.

Ingredientai sūrio paplotėliui:

  • kefyras – 300 ml;
  • druska – šaukštelis;
  • vištienos kiaušinis – 2 vnt .;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.;
  • sūris – 300 g;
  • cukrus – šaukštelis;
  • miltai – 450 g;
  • kepimo milteliai – šaukštelis.

Sūrio pyrago paruošimas:

Viename inde sumaišykite kefyrą, kiaušinį, augalinį aliejų, druską ir cukrų. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius. Rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą.

Palikite tešlą šiltai, uždengtą 10 minučių. Šiuo metu gana smulkiai sutarkuokite sūrį. Į sūrį įmuškite kiaušinį, pagal skonį pabarstykite druska ir išmaišykite.

Sūrio įdarą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite tiek pat kolobokų.

Tešlą padaliname lygiai taip pat, formuojame tešlos gumuliukus, kuriuos vėliau kočiojame sluoksniais.

Sūrio įdarą dėkite į tešlos sluoksnius ir gerai užsandarinkite kraštus.

Kočėlu iš visų tešlos rutuliukų iškočiokite plokščius 4-5 mm storio paplotėlius.

Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir uždengtą kiekvieną paplotį reikia kepti iki auksinės rudos spalvos.

Prieš patiekiant sūrio pyragus, rekomenduojame ant jų uždėti gabalėlį sviesto. Dėl to patiekalas bus skanesnis ir sultingesnis.

Įdomybės.lt