Gaminu šventei ir kiekvienai dienai. Salotos su Pekino kopūstu: niekada nelieka ant stalo

 

Gaminu šventei ir kiekvienai dienai. Salotos su Pekino kopūstu: niekada nepaliko ant stalo

Salotos turėtų būti laikomos svarbiu reiškiniu viso pasaulio gastronominėje kultūroje. Atrodytų, kad daugumai žmonių salotas yra lengviausiai paruošiamas patiekalas. Salotoms pagaminti tereikia smulkiai supjaustyti daržoves ir užpilti majonezu. Tačiau salotų ruošimo kultūra yra daug gilesnė ir įdomesnė, nei manome.

Antroji salotų tėvynė – Prancūzija, tačiau patiekalas atsirado Senovės Romoje. Po romėnų italai perėmė salotų ruošimo tradiciją. Tačiau šie žmonės negalėjo padaryti savo „vizitinės kortelės” iš salotų. Greičiausiai taip atsitiko dėl tokios būsenos patiekalų pertekliaus.

Prancūzijoje buvo ypatingi žmonės, kurie ruošdavo salotas. Jie mūvėjo baltas pirštines ir nuolat eksperimentavo su patiekalo ingredientais.

Nesiimsime į eksperimentus, o tiesiog pagaminsime skanias kopūstų salotas.

Ingredientai kopūstų salotoms:

  • Pekino kopūstas – 300 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • agurkas – vnt.;
  • garstyčios – šaukštelis;
  • vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.;
  • žalieji svogūnai – krūva;
  • grietinė – 3 šaukštai. l.;
  • krapai – kekė.

Kopūstų salotų ruošimas:

Smulkiai supjaustykite kopūstą, agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius reikia kietai išvirti, atvėsinti ir perpjauti pusiau. Iš kiekvieno kiaušinio išimkite trynį ir sutrinkite į košę.

Į trynių mišinį įpilkite druskos, augalinio aliejaus, garstyčių ir grietinės ir gerai išmaišykite. Baltymus supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į agurką ir kopūstą.

Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir krapus ir pabarstykite paruoštas salotas. Patiekalą pagardinkite trynių mišiniu ir gerai išmaišykite ingredientus.

Taip gaunamos labai sveikos ir sočios salotos.

Jis gali būti naudojamas kaip užkandis arba priedas prie pagrindinio patiekalo.

Įdomybės.lt