Jaukiems susibūrimams. Naminis pyragas be tešlos minkymo

Jaukiems susibūrimams. Naminis pyragas be tešlos minkymo

Sunku įsivaizduoti mūsų šalies virtuvę be klasikinio ruddy pyrago. Daugeliui užsieniečių mūsų gyvenimo būdas ir kultūra tvirtai asocijuojasi su gardžiais kepiniais su įdaru viduje. Verta pasakyti, kad pyragai tikrai labai prisidėjo prie kultūros raidos, nes jie pasirodė pasakose, dainose ir mene.

Šiais laikais pyragus ruošiame iš standartinio ingredientų rinkinio. Tai yra, įdaras yra tos pačios rūšies, susidedantis iš mėsos ar daržovių, vaisių ar grybų. Senovėje pyragai buvo kepami su įdaru, kuris buvo prieinamas regione. Tai yra, jei regione buvo auginami obuoliai, tai iš šių vaisių buvo gaminami kepiniai. Kartu buvo išsaugoti net specialūs pyragėlių pavadinimai. Pavyzdžiui, šafrano pienas yra pyragas su šafrano grybais.

Kviečiame jaukiems pasisėdėjimams pasigaminti paprastą naminį obuolių pyragą.

Obuolių pyrago ingredientai:

  • obuoliai – kg;
  • vanilinas – žiupsnelis;
  • miltai – 180 g;
  • kepimo milteliai – 8 g;
  • manų kruopos – 180 g;
  • pienas – 5 šaukštai. l.;
  • cukrus – 180 g;
  • sviestas – 80 g;
  • druska – ⅓ šaukštelis.

Obuolių pyrago gaminimas:

Atskiroje gilioje lėkštėje sumaišykite miltus su manų kruopomis, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir vanilinu. Nuimkite nuo obuolių žievelę ir sėklų ankštis ir susmulkinkite juos vidutiniais trintuvės dantukais.

Į kepimo indą sudėkite pergamentinį popierių, ant jo dugno supilkite trečdalį birių mišinių ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Padėkite ½ obuolių ant birių ingredientų, lygiai taip pat ant paviršiaus.

Po vieną išklojame birių produktų ir obuolių sluoksnius. Atšaldytą sviestą sutrinkite ant smulkios trintuvės ir pabarstykite pyrago viršų.

Laistykite paviršių pienu, geriausia skirtingose ​​vietose. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pyragą kepkite 40 minučių.

Pyragas gaminamas neminkant jokios tešlos. Tai geras gaminimo būdas tiems, kurie ne itin mėgsta nerimauti su kepimu.

Įdomybės.lt